Communicatie vacatures

Woordvoerder/ Bestuurscommunicatieadviseur

Referentienr.: 674

Introductie

Wij zoeken een enthousiaste woordvoerder/bestuurscommunicatieadviseur die van aanpakken houdt!

Organisatie

Rijswijk is volop in beweging. Dat geldt voor de stad zelf, maar ook voor de gemeentelijke organisatie. De organisatie richt zich op het realiseren van integrale (maatschappelijke) opgaven en stemt haar dienstverlening af op vragen en behoeften van inwoners, ondernemers en instellingen in Rijswijk.

We zijn een toegankelijke organisatie, met ongeveer 470 medewerkers in 35 verschillende teams verdeelt over 5 domeinen. Wie in Rijswijk gaat werken, komt terecht in een open cultuur, waarin de lijnen kort zijn. Je hebt dus snel contact binnen alle bestuurlijke en gemeentelijke niveaus. Je werkt samen in een team op basis van jouw talent en kennis. Daarbij krijg je veel ruimte en eigen verantwoordelijkheid, om jezelf te blijven ontwikkelen

De open cultuur en de overzichtelijke omvang van de organisatie zorgen ervoor dat jij en je werk goed zichtbaar zijn. Niet alleen binnen de organisatie, maar ook daarbuiten.

Werken bij Rijswijk betekent samen met inwoners en maatschappelijk partners aan de slag gaan om mooie doelen te bereiken. Samen zijn we Rijswijk!

Wat ga je doen?

Wij zoeken een enthousiaste woordvoerder/bestuurscommunicatieadviseur die van aanpakken houdt. Je hoort thuis in een hectische bestuurlijke omgeving. In drukke tijden en als de druk groot is leef jij op. Je snapt in welke omgeving je opereert, je begrijpt dat een flexibele opstelling onontbeerlijk is.

Je maakt deel uit van het Team Communicatie en Participatie. Dit team richt zich op advisering en uitvoering op het gebied van concern-, project-, bestuurs- en beleidscommunicatie. Je werkt voor 2 of 3 wethouders. Je bent een natuurlijke sparringpartner voor je bestuurders. Met hetzelfde gemak schakel je van bestuurlijk naar ambtelijk niveau. Je bent politiek-bestuurlijk sensitief, hebt kennis en ervaring op het gebied van moderne communicatiemethoden en -technieken en bent zowel strategisch als uitvoerend sterk.

Als woordvoerder ben je de spin in het web bij het ontwikkelen van mediastrategieën op de belangrijke dossiers en issues uit je portefeuille. In de omgang met de pers weet je de juiste toon te raken en onderwerpen in perspectief te zetten. Je adviseert en bereidt openbare optredens voor. Als bestuurscommunicatieadviseur ben je verantwoordelijk voor het geven van strategisch en tactisch communicatieadvies aan je wethouders. Je helpt hen het gewenste profiel te creëren, aan de hand van vooraf bepaalde speerpunten uit het coalitieakkoord.

Wie zoeken wij?

  • Je hebt een afgeronde opleiding op het gebied van communicatie en/of journalistiek op minimaal hbo bachelor niveau
  • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als woordvoerder in de afgelopen 10 jaar
  • Je hebt minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als woordvoerder en/of bestuurscommunicatieadviseur voor een gemeente in de afgelopen 10 jaar
  • In staat om in avonduren te werken indien nodig en incidenteel in weekenden

Enthousiast geworden?

Ben je nieuwsgierig en enthousiast geworden over deze tijdelijke opdracht bij onze opdrachtgever, neem dan contact op met Edwin Groen op 030 219 2662 of stuur een email naar sollicitatie@aserio.nl

Contactpersoon

Contactpersoon

Startdatum

begin september 2020

Aantal uren per week

32 uur

Regio

Zuid-Holland

Periode

4 maanden

Deel via social

Share on email
Email
Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print

Solliciteer voor

Woordvoerder/ Bestuurscommunicatieadviseur

We gebruiken functionele cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat u ermee instemt. Meer lezen