Online vacatures

Webredacteur

Introductie

Ben jij klant- en oplossingsgericht? Heb je een vlotte pen én zin in een uitdagende baan met veel afwisseling? Dan ben jij misschien wel onze toekomstige webredacteur en –coördinator.

Organisatie

Je gaat werkzaamheden verrichten voor 3 gemeentelijke websites.

Wat ga je doen?

Je adviseert over de doorontwikkeling van de websites, webcontent en nieuwe toepassingen op basis van klantsignalen, webstatistieken, trends en ontwikkelingen. Je denkt cross-mediaal en ziet het als een uitdaging om met de interne klant op zoek te gaan naar een online oplossing voor zijn vraag. 

Daarnaast ben je samen met de twee andere webredacteuren kwaliteitsbewaker van de websites: je bepaalt welke content er online komt, je schrijft of redigeert teksten en plaatst die op de sites. Ook voer je de complexe of bestuurlijk ingewikkeldere redactietaken uit. Je treedt op als (deel)projectleider. 

Samen met de vakafdelingen bouw je online formulieren. Je organiseert gebruikerstests met onze inwoners en ondernemers om onze websites elke dag beter te maken. Je zorgt ervoor dat de websites voldoen aan de digitale toegankelijkheidseisen (WCAG 2.1). Ook ben je verantwoordelijk voor de doorontwikkeling en bewaking van de online schrijfwijzer. Je geeft workshops en uitleg aan medewerkers.

Wie zoeken wij?

Je hebt HBO denk- en werkniveau en een visie op de website als dienstverleningskanaal en als onderdeel van de middelenmix. Je denkt graag mee over het continu verbeteren van onze online diensten. Je bent een flexibele klantgerichte teamspeler die ook goed zelfstandig kan werken. Creativiteit en oplossingsgerichtheid zit in je bloed. Je bent pro-actief en hebt lef. 

Uiteraard heb je kennis en ervaring op het gebied van web(eind)redactie en schrijf je op B1-niveau. Verder ben je bekend met de toegankelijkheidseisen (WCAG 2.1) en het werken in een CMS, bij voorkeur Drupal 8. Je bent goed in het analyseren van webstatistieken, bij voorkeur SiteImprove.

Enthousiast geworden?

Ben je nieuwsgierig en enthousiast geworden over deze tijdelijke opdracht bij onze opdrachtgever, neem dan contact op met Francis Schönfeldt op 06 37 60 7895 of stuur een email naar sollicitatie@aserio.nl.

Contactpersoon

Contactpersoon

Startdatum

Begin september

Aantal uren per week

20- 24 uur

Regio

Zuid-Holland

Periode

3 maanden

Deel via social

Share on email
Email
Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print

Solliciteer voor

Webredacteur

We gebruiken functionele cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat u ermee instemt. Meer lezen