Communicatie vacatures

Teamleider Communicatie (reeds ingevuld)

Referentienr.: 617

Introductie

Ben jij een proactieve en enthousiaste Teamleider Communicatie? Dan zoeken wij jou!

Organisatie

Het team communicatie is een klein en gedreven team dat sterk in ontwikkeling is. Het team bestaat uit vijf fte communicatieadviseurs onder leiding van de teamleider/ communicatieadviseur. Het team is onderdeel van het bureau Account, Regie en Communicatie. Daarin werken onder meer accountmanagers van de DCMR.

Wat ga je doen?

Communicatie is één van de speerpunten van het huidig Directieteam van de DCMR, met als inzet een vergrote zichtbaarheid van de DCMR en een sterkere verbinding met de omgeving. De capaciteit van het team is daartoe recent uitgebreid. Als interim teamleider geeft je als meewerkend voorvrouw of man leiding aan het team van communicatieadviseurs, lever je samen met het team een belangrijke bijdrage aan de doorontwikkeling van de communicatie binnen de DCMR op basis van de geformuleerde strategie. 

Naast corporate communicatie zijn sociale media, de vernieuwing van de website, persvoorlichting en crisiscommunicatie daarbij de komende tijd belangrijk. Als interim teamleider ben je verantwoordelijk voor een goede taakverdeling en werkwijze in het team en organiseer je daartoe een goede werkstructuur. Door coaching van de teamleden zorg je ervoor dat het potentieel van het team maximaal wordt benut. Je zorgt voor samenhang in het team waarbij iedereen op zijn sterkte wordt aangesproken en voor verbinding met de andere onderdelen van de organisatie. Je bent directe sparringpartner van de directeur van de DCMR en zorgt ervoor dat de communicatieadviezen passen bij diverse belangen en bestuurlijke prioriteiten van onze opdrachtgevers.

Daarnaast ben je een stevige persoonlijkheid met visie op communicatie en je weet dat te vertalen naar de praktijk. Je kunt je goed inleven in de belevingswereld van bewoners en bedrijven, begrijpt het perspectief van onze opdrachtgevers en de verschillende belangen in het gebied, en je bouwt snel een intern netwerk op. Je hebt plezier in het werken in een bestuurlijke omgeving. Je ziet nieuwe invalshoeken en benut de kansen van sociale media om de band van bewoners met de DCMR te versterken. Het omzetten van specialistische kennis in een begrijpelijke boodschap is voor jou een basisvaardigheid. Daarnaast ben je in staat communicatieve vaardigheden bij collega’s te vergroten. Het willen delen van informatie en elkaar aanvullen is een tweede natuur voor je. Je beschikt over uitstekende schriftelijke vaardigheden, zowel online als offline, en bent goed in staat met persvragen om te gaan. Je bent bereid om één keer per twee maanden een week 24/7 communicatiepiket te draaien.

Werkzaamheden en Verantwoordelijkheden

 • Mee-ontwikkelen en uitvoeren van de communicatiestrategie
 • Werken aan strategische en tactische communicatievraagstukken
 • Het agenderen van het communicatiebeleid of de communicatie uitvoering relevante vraagstukken in de organisatie
 • Het leiding geven aan de dagelijkse uitvoering van communicatiewerkzaamheden
 • Het samen met het team ontwikkelen van werkafspraken en de implementatie daarvan
 • Het motiveren en coachen van medewerkers
 • Advisering aan directieleden van de DCMR over communicatievraagstukken
 • Geven van communicatieadvies bij projecten zoals een bodemsanering of een vergunningentraject
 • Ontwikkelen van verschillende communicatiemiddelen zoals sociale media, website, folders, informatiebladen
 • Maken van nieuwsberichten voor sociale media en website
 • Monitoren van sociale media en webcare
 • Voorbereiden van en deelnemen aan bewonersplatforms
 • Begeleiden van communicatie van vakspecialistische collega’s
 • Perswoordvoering
 • De organisatie van en het deelnemen aan het 24/7 communicatiepiket.

Wie zoeken wij?

 • Je beschikt minimaal over een relevante afgeronde HBO- opleiding in de richting van communicatie
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in een soortgelijke leidinggevende rol. Ervaring bij de overheid is hierin een pré.

Enthousiast geworden?

Ben je nieuwsgierig en enthousiast geworden over deze tijdelijke opdracht bij onze opdrachtgever, neem dan contact op met Josine Keijzer op 06 48 06 75 35 of stuur een email naar sollicitatie@aserio.nl

Contactpersoon

Contactpersoon

Startdatum

Aantal uren per week

36 uur

Regio

Zuid-Holland

Periode

Deel via social

Share on email
Email
Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print

Solliciteer voor

Teamleider Communicatie (reeds ingevuld)

We gebruiken functionele cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat u ermee instemt. Meer lezen