Communicatie vacatures

Strategisch Adviseur Bestuurscommunicatie

Referentienr.: 673

Introductie

Ben jij een bestuurscommunicatieadviseur die zeer goed is in overtuigen en creatief denken? Dan zoeken wij jou!

Organisatie

De kern van je functie is het adviseren en ondersteunen van het Albrandswaards college op het gebied van strategische bestuur communicatie.

Wat ga je doen?

Je volgt relevante ontwikkelingen op het gebied van communicatie in een politieke en bestuurlijke context. Je stelt een strategisch communicatieplan op ten behoeve van de bestuurders en coördineert de uitvoering hiervan in samenwerking met de collega’s van de afdeling communicatie. Je weet wat er binnen en buiten de organisatie gebeurt. Ook draag je vanuit je vakkennis bij aan praktische oplossingen voor maatschappelijke ontwikkelingen en organisatievraagstukken. Je adviseert het college over politiek gevoelige communicatievraagstukken. Je weet welke communicatiekanalen het meest geschikt zijn in uiteenlopende situaties, zowel de klassieke als de moderne (social media). 

Verder adviseer je de bestuurders over communicatie-aspecten bij hun publieke optredens en bij college-brede onderwerpen (zoals de jaarrekening, voorjaarsnota en begroting). Daarnaast ben je betrokken bij het maken van speeches voor bestuurders. Je bent voor het college strategisch communicatieadviseur binnen de veiligheidsstaf bij een crisissituatie.

Als strategisch communicatieadviseur help je bij het ontwikkelen van de communicatieve vaardigheden van de organisatie. Je signaleert organisatievragen en -ontwikkelingen. 

Wie zoeken wij?

In deze functie is het belangrijk dat je goed weet hoe het is om met bestuurders samen te werken en dat je je daarbij als een vis in het water voelt. Je bent een mondige senior, die als strategisch adviseur stevig in z’n schoenen staat. Je bent een goede spreker, maar ook een goede luisteraar. Je bent iemand die zich, op momenten die politiek-bestuurlijk lastig zijn, niet van de wijs laat brengen. Je hebt een opleiding communicatie (of vergelijkbaar) op minimaal HBO-niveau afgerond. Ook heb je een aantal jaren werkervaring als bestuurlijk communicatieadviseur op de bovengenoemde gebieden. Je bent representatief en wat je werktijden betreft flexibel. Vanzelfsprekend heb je geen ‘9-tot-5-mentaliteit’.    

Verder ben je analytisch, overtuigend en beschik je over creatief denkvermogen en zeer goede adviesvaardigheden. Je hebt een proactieve houding en kennis van en affiniteit met nieuwe ontwikkelingen op het gebied van communicatie. Netwerken is voor jou een tweede natuur.

Enthousiast geworden?

Ben je nieuwsgierig en enthousiast geworden over deze tijdelijke opdracht bij onze opdrachtgever, neem dan contact op met Edwin Groen op 030 219 2662 of stuur een email naar sollicitatie@aserio.nl

Contactpersoon

Contactpersoon

Startdatum

eind augustus 2020

Aantal uren per week

24- 36 uur

Regio

Zuid-Holland

Periode

4 maanden

Deel via social

Share on email
Email
Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print

Solliciteer voor

Strategisch Adviseur Bestuurscommunicatie

We gebruiken functionele cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat u ermee instemt. Meer lezen