Communicatie vacatures

Senior Communicatieadviseur

Introductie

Jij als Senior Communicatieadviseur adviseert en ondersteunt bij diverse (complexe) communicatie- en participatievraagstukken. Je bent breed inzetbaar op alle gebieden waar de gemeente over gaat.

Organisatie

De gemeente telt 50.000 inwoners en maakt deel uit van de stadsregio Utrecht. Onze gemeente heeft een stedelijk karakter in het centrum èn een dorpse uitstraling in de mooie en rustige woonwijken en de drie kleine kernen ’t Goy, Schalkwijk en Tull en ’t Waal. De kracht en kwaliteit ligt juist in de combinatie van sociale, culturele en economische bedrijvigheid met de rust en pracht van het landelijke.

De gemeente is volop in ontwikkeling. We zijn ambitieus om, samen met onze inwoners instellingen en bedrijven, maatschappelijke opgaven te realiseren. Wij staan als ‘persoonlijke’ overheid midden in de samenleving en zoeken steeds naar dialoog en interactie. Dat stelt hoge eisen aan het niveau van communicatie, burgerparticipatie en dienstverlening. Zowel on- als offline. We willen immers zoveel mogelijk mensen bereiken en bij onze plannen betrekken. Vooral ook de zwijgende meerderheid en specifieke (soms moeilijk bereikbare) doelgroepen.

Persoonlijk contact tussen collega’s vinden wij ontzettend belangrijk. In onze organisatie is de sfeer informeel en staan de deuren letterlijk en figuurlijk open.

Vakgroep Communicatie

De vakgroep Communicatie is onderdeel van het team Advies en Ondersteuning. Naast Communicatie bestaat dit team van 28 medewerkers uit Juridische Zaken, Kabinetszaken, Bestuursadviseurs, Bestuur- en directiesecretariaat en Onderzoek & Statistiek.

Wat ga je doen?

Jij adviseert en ondersteunt bij diverse (complexe) communicatie- en participatievraagstukken. Je bent breed inzetbaar op alle gebieden waar de gemeente over gaat: ruimtelijke ontwikkeling, sociaal domein, beheer openbare ruimte en dienstverlening. Het gaat om thema’s zoals Visie Erfgoed, arbeidsmarktcommunicatie, doorontwikkeling gemeentelijk Intranet, ondersteuning participatie- en communicatietraject Ruimtelijke Koers en diverse voorkomende projecten en taken. Je bent zowel verantwoordelijk voor het maken van communicatiestrategieën en –plannen als het uitvoeren ervan.

Daarnaast heb je een rol in de crisiscommunicatie en neem je bij gebleken geschiktheid één keer in de zes weken deel aan het crisispiket.

Wie zoeken wij?

  • Je hebt minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 6 jaar als communicatieadviseur binnen een overheidsinstelling
  • Je hebt een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau in de richting van Communicatie
  • Je hebt Aantoonbare werkervaring met Social Media
  • Je hebt aantoonbare werkervaring met methode Factor C.

Enthousiast geworden?

Ben je nieuwsgierig en enthousiast geworden over deze tijdelijke opdracht bij onze opdrachtgever, neem dan contact op met Francis Schönfeldt op 06 37 60 7895 of stuur een email naar sollicitatie@aserio.nl.

Contactpersoon

Contactpersoon

Startdatum

Begin juli

Aantal uren per week

20 uur

Regio

Utrecht

Periode

8 maanden

Deel via social

Share on email
Email
Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print

Solliciteer voor

Senior Communicatieadviseur

We gebruiken functionele cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat u ermee instemt. Meer lezen