Communicatie vacatures

Senior Communicatieadviseur Programma Duurzaamheid – (reeds ingevuld)

Introductie

Als Senior communicatieadviseur heb je een spilfunctie in de communicatie over en rond het Programma Duurzaamheid.

Organisatie

De gemeente heeft een grote ambitie neergelegd op het gebied van duurzaamheid in het Programma duurzaamheid & klimaatadaptatie 2019-2025. De gemeente gaat nu voortvarend de weg inzetten naar een toekomstbestendige en duurzame gemeente. Belangrijk hierbij is communicatie en voorlichting naar inwoners, ondernemers, verenigingen en scholen over o.a. zonnepanelen, ledverlichting, isolatie en duurzaamheidslening.

In het coalitieakkoord (2018) staat: “We willen de aantrekkelijke dorpen doorgeven aan onze kinderen. Daarom beschouwen we toekomstbestendigheid vooral vanuit klimaat- en energieperspectief. Het wordt een energieneutrale gemeente. De circulaire economie biedt kansen die we willen ontdekken en ontwikkelen. Ook denken we bij toekomstbestendigheid aan een gezond financieel beleid en nemen we de regie om de gemeente groen, schoon, veilig en bereikbaar te houden.”

Een gemeente in het zuidelijke deel van de Randstad, omringd door groen en water en in de nabijheid van de steden Rotterdam, Den Haag en Gouda.

Wat ge je doen?

Als Senior communicatieadviseur heb je een spilfunctie in de communicatie over en rond het Programma Duurzaamheid. Je komt primair te werken binnen het programmateam waar de programmamanager, inhoudelijke beleidsambtenaren en ondersteuners werken aan de duurzaamheidsambities.

Je stelt een communicatiestrategie op en maakt een plan van aanpak voor de uitvoering daarvan. Je kunt begrippen als energieneutraal, energietransitie, circulair, waterrobuust, klimaatadaptatie en aardgasloos concreet maken voor inwoners, ondernemers en maatschappelijke instellingen. Bovendien ben je in staat een goede krachtenveldanalyse en stakeholdersanalyse te maken, bv door de factor C methode toe te passen. Daarnaast begeleid je campagnes en organiseert bijeenkomsten voor de diverse doelgroepen. 

Je bent hands-on en vindt je weg gemakkelijk op social media (twitter, facebook, instagram). 

Je kunt op strategisch niveau meedenken met de programmamanager, inhoudelijke beleidsmedewerkers en met de strategisch communicatieadviseur van de wethouder. Je houdt de politieke ontwikkelingen in de raad goed bij en weet ook wat de consequenties daarvan op communicatief gebied zijn. Je schakelt gemakkelijk met de pers.

Wie zoeken wij?

  • Je hebt minimaal een afgeronde HBO opleiding 
  • Je hebt minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring in de afgelopen 10 jaar als senior communicatieadviseur binnen de overheid, bij voorkeur een gemeentelijke organisatie
  • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring met projecten waarin sprake is van co-creatie en/of intensieve samenwerking tussen overheid en niet-overheidspartijen
  • Je hebt kennis en affiniteit met energie- en duurzaamheidsbeleid en de rol van gemeenten daarbij 
  • Je hebt kennis van en ervaring met (overheids)communicatie, krachtenveld/stakeholdersanalyse, kandidaat consultatie/participatietrajecten, campagnes en gedragsveranderingstrajecten.

Enthousiast geworden?

Ben je nieuwsgierig en enthousiast geworden over deze tijdelijke opdracht bij onze opdrachtgever, neem dan contact op met Francis Schönfeldt op 06 37 60 7895 of stuur een email naar sollicitatie@aserio.nl.

Contactpersoon

Contactpersoon

Startdatum

Aantal uren per week

32 uur

Regio

Zuid-Holland

Periode

Deel via social

Share on email
Email
Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print

Solliciteer voor

Senior Communicatieadviseur Programma Duurzaamheid – (reeds ingevuld)

We gebruiken functionele cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat u ermee instemt. Meer lezen