Communicatie vacatures

Senior Communicatieadviseur Omgevingswet – (reeds ingevuld)

Introductie

Wij zoeken een Senior Communicatieadviseur die van aanpakken houdt. Je hebt een spilfunctie in de communicatie over en rond het Programma Omgevingswet.

Organisatie

De gemeente pakt haar verantwoordelijkheid voor een goede introductie van de omgevingswet. De voltallige gemeenteraad steunt de implementatiestrategie Omgevingswet, zodat we nu aan de slag kunnen. Met de Omgevingswet worden de regels voor ruimtelijke ontwikkeling vereenvoudigd en samengevoegd. Zodat het straks bijvoorbeeld makkelijker is om bouwprojecten te starten. Naar verwachting treedt de Omgevingswet in 2021 in werking.

Het gaat om een gemeente in het zuidelijke deel van de Randstad, omringd door groen en water en in de nabijheid van de steden Rotterdam, Den Haag en Gouda.

Wat ga je doen?

Je bent verantwoordelijk voor de communicatie over allerlei verschillende onderdelen van de Omgevingswet. Hierbij kan je denken aan de wetgeving zelf, de kerninstrumenten, informatievoorziening en de veranderopgave richting inwoners, ondernemers en maatschappelijke instellingen. Je hebt een spilfunctie in de communicatie over en rond het Programma Omgevingswet. Je komt primair te werken binnen het programmateam waar de programmamanager, inhoudelijke beleidsambtenaren en ondersteuners werken aan de invoering van de Omgevingswet.

Je stelt een communicatiestrategie op en maakt een plan van aanpak voor de uitvoering daarvan. Je maakt de wetgeving en de veranderopgave concreet voor inwoners, ondernemers en maatschappelijke instellingen. Je houdt de kennis en informatie over de Omgevingswet op alle communicatiekanalen actueel. Bovendien ben je in staat een goede krachtenveldanalyse en stakeholdersanalyse te maken, bv door de factor C methode toe te passen. Daarnaast begeleid je campagnes en organiseer je bijeenkomsten voor de diverse doelgroepen. 

Je bent hands-on en vindt je weg gemakkelijk op social media (twitter, facebook, instagram). 

Je kunt op strategisch niveau meedenken met de programmamanager, inhoudelijke beleidsmedewerkers en met de strategisch communicatieadviseur van de wethouder. Je houdt de politieke ontwikkelingen in de raad goed bij en weet ook wat de consequenties daarvan op communicatief gebied zijn. Je schakelt gemakkelijk met de pers.

Wie zoeken wij?

  • Je hebt minimaal een afgeronde HBO opleiding
  • Je hebt minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring in de afgelopen 10 jaar als senior communicatieadviseur binnen de overheid, bij voorkeur een gemeentelijke organisatie
  • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring met projecten waarin sprake is van co-creatie en/of intensieve samenwerking tussen overheid en niet-overheidspartijen
  • Je hebt kennis met wet- en regelgeving binnen het nieuwe stelsel van de Omgevingswet
  • Je hebt kennis van en ervaring met (overheids)communicatie, krachtenveld/stakeholdersanalyse, consultatie/participatietrajecten, campagnes en gedragsveranderingstrajecten.

Enthousiast geworden?

Ben je nieuwsgierig en enthousiast geworden over deze tijdelijke opdracht bij onze opdrachtgever, neem dan contact op met Francis Schönfeldt op 06 37 60 7895 of stuur een email naar sollicitatie@aserio.nl.

Contactpersoon

Contactpersoon

Startdatum

Aantal uren per week

24 uur

Regio

Zuid-Holland

Periode

Deel via social

Share on email
Email
Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print

Solliciteer voor

Senior Communicatieadviseur Omgevingswet – (reeds ingevuld)

We gebruiken functionele cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat u ermee instemt. Meer lezen