Wat doen we bij de gemeente Baarn?

Gemeente Baarn

Project Contentmigratie Nieuwe Website

De uitdaging
Acht weken voor de geplande oplevering van de nieuwe website moest de contentmigratie nog starten. En van de opleverdatum kon absoluut niet afgeweken worden. De gemeente Baarn vroeg Aserio breed te ondersteunen om de contentmigratie in dit zeer krappe tijdsbestek te realiseren.

Wat hebben wij gedaan?
Met behulp van de Aserio nulmeting is een plan van aanpak opgesteld voor de uit te voeren werkzaamheden. Om te beginnen is  de nieuwe navigatiestructuur ontwikkeld en geïmplementeerd. In nauw overleg met de contenteigenaren zijn vervolgens alle teksten herschreven. Tot slot is de nieuwe content in het SIM cms geplaatst. Na livegang zijn alle openstaande en nieuwe issues opgelost en is gezorgd voor een overdracht waar de medewerkers van de gemeente zelf mee verder konden.

Resultaat
Binnen de aangegeven tijd en het afgesproken budget is de compleet herschreven content gemigreerd. Het resultaat? Een gebruikersvriendelijke website met heldere teksten.

 

“Aserio heeft ons enorm geholpen en sprong kundig op een voortrazende trein. Het tijdsbestek was enorm krap en er trad ook nog eens de wet van Murphy op. Toch pakte de projectleiding de handschoen professioneel op en de webredacteuren hebben onze mensen in de organisatie geweldig en op een prettige manier kunnen helpen. De conversie van de content werd zoals afgesproken gerealiseerd. En als het mogelijk was, werd er nog wat extra service bij geleverd.”

Björn Hählen
Gemeente Baarn

Nieuwsgierig naar meer klantcases?

 

Liever direct contact?

Bel 030 219 2662