Communicatie vacatures

Participatiestrateeg

Referentienr.: 451

Introductie

Ben jij een strateeg met ruime kennis en ervaring op het gebied van participatie?

Organisatie

De gemeentelijke organisatie bestaat uit vijf clusters, een bestuurs- en concernstaf en zeven bestuurscommissies (stadsdelen). De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad. De clusters Ruimte en Economie, Sociaal, Dienstverlening en Informatie, Interne Dienstverlening en Stadswerken bestaan uit afdelingen die expertise hebben op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken, inzamelen van huishoudelijk afval en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad.

De opdrachtgever(s)

Bij het Communicatiebureau werken alle communicatiemedewerkers van de gemeente. Uitzonderingen zijn onder andere de voorlichters van de wethouders en woordvoerders van de stadsdelen. Het bureau bestaat uit vier afdelingen: Capaciteit en Onderzoek, Advies, Specialisten en Redacties.

Het Communicatiebureau zorgt voor alle communicatie binnen en buiten de gemeentelijke organisatie. Iedere collegeperiode wordt vastgesteld wat de speerpunten en thema’s zijn en jaarlijks wordt met opdrachtgevers in de stad bepaald hoeveel communicatiecapaciteit waar nodig is. Op grond daarvan kan het bureau communicatieprofessionals detacheren bij de verschillende organisatieonderdelen.

Het Communicatiebureau werkt volgens een aantal richtlijnen, zoals voor de gemeentelijke huisstijl. Het bureau heeft zelf redacteuren en specialisten in huis, waaronder vormgevers, tekstschrijvers, campagne- en online adviseurs.

Wat ga je doen?

Voor de ontwikkelbuurten in stadsdeel Noord zoeken we een strateeg op het gebied van participatie. Deze participatiestrateeg stelt een strategie op voor de ontwikkelbuurten in Noord en adviseert over welke (vernieuwende) participatie-methodieken het beste ingezet kunnen worden om draagvlak en eigenaarschap in de buurten te krijgen en om de integrale gebiedsgerichte aanpak in co-creatie met bewoners te ontwerpen en uit te voeren. De participatiestrateeg voert zelf de participatiestrategie uit in een of twee buurten-waaronder in elk geval Banne Noord- en coacht daarnaast de participatiemedewerkers van de andere buurten. Samen met de andere participatiemedewerkers, de procesmanager ontwikkelbuurten en het stadsdeelbestuur ontwerpt hij/zij een stadsdeelbrede participatie strategie en werkwijze.

De participatieadviseur werkt nauw samen met o.a. de stedelijke programmateams Aardgasvrij en democratiseringsagenda. In Noord werkt hij/zij nauw samen met en coördineert de aanpak van de communicatie- en participatieadviseurs van de gebiedsteams, van de ontwikkelbuurten en van de sociale basis in de gebiedspool.

Werkzaamheden

 • Coördineren participatiestrategie en aanpak in de ontwikkelbuurten van Noord
 • Vernieuwende participatiemethodieken ontwerpen en uitvoeren passend bij ontwikkelbuurtopgaven
 • Zelf uitvoeren van de participatiestrategie in meerdere ontwikkelbuurten
 • Regievoering op participatie-uitrol en coachen participatiemedewerkers andere buurten
 • Aanspreekpunt participatie zijn voor interne en externe stakeholders
 • Samenwerking wat betreft participatie en communicatie met de betrokken interne en externe partijen
 • Methodiekontwikkeling en kennisdeling in Noord en samen met de Hogeschool op stedelijke niveau.

Wie zoeken wij?

 • Je beschikt minimaal over HBO/ WO werk- en denkniveau.
 • Je hebt ruime ervaring als participatieadviseur bij participatietrajecten bij een overheidsinstelling of woningcorporatie. 
 • Je beschikt over aantoonbare ervaring met innovatieve participatiemethodieken en middelen. 
 • Je hebt ervaring met werken binnen grootstedelijke problematiek.
 • Je hebt aantoonbare ervaring bij een met organiseren van kennisdelen/kennisontwikkeling op gebied van participatie.

Enthousiast geworden?

Ben je nieuwsgierig en enthousiast geworden over deze tijdelijke opdracht bij onze opdrachtgever, neem dan contact op met Josine Keijzer op 030 2192662 of stuur een email sollicitatie@aserio.nl.

Contactpersoon

Contactpersoon

Startdatum

Begin oktober

Aantal uren per week

24 uur

Regio

Noord-Holland

Periode

12 maanden

Deel via social

Share on email
Email
Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print

Solliciteer voor

Participatiestrateeg

We gebruiken functionele cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat u ermee instemt. Meer lezen