Communicatie vacatures

Medior Communicatieadviseur

Referentienr.: 675

Introductie

Ben jij een proactieve aanpakker met ervaring in het effectief toepassen van communicatie en participatie? Dan zoeken wij jou!

Organisatie

De gemeente Houten telt 50.000 inwoners en maakt deel uit van de stadsregio Utrecht. Onze gemeente heeft een stedelijk karakter in het centrum èn een dorpse uitstraling in de mooie en rustige woonwijken en de drie kleine kernen ’t Goy, Schalkwijk en Tull en ’t Waal. De kracht en kwaliteit van Houten ligt juist in de combinatie van sociale, culturele en economische bedrijvigheid met de rust en pracht van het landelijke. De gemeente Houten is volop in ontwikkeling.

We zijn ambitieus om, samen met onze inwoners instellingen en bedrijven, maatschappelijke opgaven te realiseren. Wij staan als ‘persoonlijke’ overheid midden in de samenleving en zoeken steeds naar dialoog en interactie. Dat stelt hoge eisen aan het niveau van communicatie, burgerparticipatie en dienstverlening. Zowel on- als offline. We willen immers zoveel mogelijk mensen bereiken en bij onze plannen betrekken. Vooral ook de zwijgende meerderheid en specifieke (soms moeilijk bereikbare) doelgroepen. Als medior communicatieadviseur ga je werken in de vakgroep Communicatie. Samen met zeven communicatiecollega’s werk jij aan de professionaliteit en kwaliteit van de communicatie van de gemeente Houten. De vakgroep Communicatie is onderdeel van het team Advies en Ondersteuning. Naast Communicatie bestaat dit team van 32 medewerkers uit Juridische Zaken, Veiligheid, Bestuursadvies en -ondersteuning, Onderzoek & statistiek, bestuurs- en directiesecretariaat, kabinetszaken en de sociaal ombudsfunctionaris. 

Wat ga je doen?

Je werkt samen met de senior communicatieadviseur aan projecten en activiteiten in het ruimtelijke domein. Je denkt mee over de aanpak van de communicatie, maakt plannen, geeft adviezen en verzorgt alle daaruit voortvloeiende communicatie activiteiten. Denk aan het organiseren van inwonersavonden of andere vormen van participatie, meedenken over gespreksvormen, informatievoorziening op onder meer website en sociale media, het schrijven of redigeren van teksten e.d. Projecten die op dit moment spelen waarbij ondersteuning gevraagd wordt zijn de Ruimtelijke Koers, de Transitievisie Warmte, ruimtelijke ontwikkelingen in het buitengebied, diverse woningbouwprojecten, parkeerbeleid, kunstwerk langs A12 enzovoort.

Wie zoeken wij?

Voor deze opdracht zoeken we een proactieve aanpakker met ervaring in het effectief toepassen van communicatie en participatie. Je weet wat de toegevoegde waarde van communicatie is. Je bent planmatig en resultaatgericht, waarbij je altijd zorgt voor een goede verbinding tussen beleid en uitvoering. Je bent een flexibele en stressbestendige teamspeler, die in staat is om pragmatisch en met humor om te gaan met de waan van de dag.

  • Afgeronde HBO opleiding op het gebied van communicatie.
  • Minimaal 3 jaar werkervaring als communicatieadviseur in het ruimtelijk domein.
  • Ervaring met werken in een politiek-bestuurlijke omgeving.
  • Op de hoogte van en ervaring met actuele inzichten en middelen op gebied van participatie en communicatie, zowel offline als online.
  • Ervaring met het gebruik van social media (Facebook, Twitter, LinkedIn, Insta).
  • Flexibel en creatief.
  • Uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden.

Enthousiast geworden?

Ben je nieuwsgierig en enthousiast geworden over deze tijdelijke opdracht bij onze opdrachtgever, neem dan contact op met Edwin Groen op 030 219 2662 of stuur een email naar sollicitatie@aserio.nl

Contactpersoon

Contactpersoon

Startdatum

begin september 2020

Aantal uren per week

24 uur

Regio

Utrecht

Periode

4 maanden

Deel via social

Share on email
Email
Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print

Solliciteer voor

Medior Communicatieadviseur

We gebruiken functionele cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat u ermee instemt. Meer lezen