Uw content binnen afgesproken tijd en budget gemigreerd

Contentmigratie

Aserio is gespecialiseerd in contentmigraties op alle niveaus:

 • het migreren van content van het ene CMS naar het andere
 • het optimaliseren en herschrijven van uw content
 • het omzetten van bestaande content in een vernieuwd design van uw website
 • het migreren van content van uw intranet of ander intern platform

Geen contentmigratie is hetzelfde en iedere migratie heeft specifieke uitdagingen. Wij weten waar we op moeten letten en adviseren hoe u uw content binnen budget en tijd kunt migreren. Welke uitdaging heeft u waarmee wij u mogen ondersteunen?

Contentmigraties zijn complex en tijdrovend. Neem daarom in een vroeg stadium contact op om teleurstellingen te voorkomen.

Volledige contentmigratieproject uit handen

De contentmigratiespecialisten van Aserio kunnen het project van begin tot eind voor u verzorgen. We helpen de doorlooptijd kort te houden om zo binnen budget en tijd te migreren. Dat begint met een strakke projectleiding die oog heeft voor kwaliteit, details, planning en budget. Daarnaast verzorgen wij de coördinatie en het uitvoerend werk.

Iedere migratie is uniek. Wij passen onze aanpak aan op uw situatie. Het creëren van draagvlak binnen uw organisatie en stakeholders is van groot belang voor het slagen van een migratieproject. Ook daar gaat dus veel aandacht naar uit.

Onze aanpak:

 • opstellen van een contentmigratieplan
 • samenstellen van een contentmigratiedocument voor nauwkeurige inventarisatie van de content
 • samenstellen van het contentmigratieteam
 • herschrijven en verbeteren van huidige content
 • content migreren
 • check content en lay-out
 • overdracht en training

Zelf de regie voeren

Voert u liever zelf de regie over het project? Dan zorgen wij voor de benodigde extra capaciteit. Onze migratiespecialisten kennen door jarenlange ervaring de valkuilen en de uitdagingen van een contentmigratie. Zij hebben ruime ervaring met de meest gangbare contentmanagementsystemen. Denk aan Drupal, Typo3, WordPress, Joomla, Hippo, Smartsite, Tridion, SIM, Green Valley, GX WebManager en XperienCentral, SharePoint en Sitecore. Daardoor kunnen ze direct aan de slag.

In elke fase van de contentmigratie kunnen wij u bijstaan. Ongeacht de omvang van de migratie. De contentspecialisten van Aserio zijn voor de duur van het project flexibel inzetbaar. Bij u op locatie of bij ons op kantoor.

Gemeente Baarn

Project Contentmigratie Nieuwe Website

De uitdaging
Acht weken voor de geplande oplevering van de nieuwe website moest de contentmigratie nog starten. En van de opleverdatum kon absoluut niet afgeweken worden. De gemeente Baarn vroeg Aserio breed te ondersteunen om de contentmigratie in dit zeer krappe tijdsbestek te realiseren.

Wat hebben wij gedaan?
Met behulp van de Aserio nulmeting is een plan van aanpak opgesteld voor de uit te voeren werkzaamheden. Om te beginnen is de nieuwe navigatiestructuur ontwikkeld en geïmplementeerd. In nauw overleg met de contenteigenaren zijn vervolgens alle teksten herschreven. Tot slot is de nieuwe content in het SIM cms geplaatst. Na livegang zijn alle openstaande en nieuwe issues opgelost en is gezorgd voor een overdracht waar de medewerkers van de gemeente zelf mee verder konden.

Resultaat
Binnen de aangegeven tijd en het afgesproken budget is de compleet herschreven content gemigreerd. Het resultaat? Een gebruikersvriendelijke website met heldere teksten.

“Aserio heeft ons enorm geholpen en sprong kundig op een voortrazende trein. Het tijdsbestek was enorm krap en er trad ook nog eens de wet van Murphy op. Toch pakte de projectleiding de handschoen professioneel op en de webredacteuren hebben onze mensen in de organisatie geweldig en op een prettige manier kunnen helpen. De conversie van de content werd zoals afgesproken gerealiseerd. En als het mogelijk was, werd er nog wat extra service bij geleverd.”

Björn Hählen
Gemeente Baarn

 

Detachering

Voert u zelf de regie en op zoek naar capaciteit? Onze ervaren contentspecialisten zijn voor de duur van het project inzetbaar. Bij u op locatie of bij ons op kantoor.

Project

We kunnen uw contentmigratieproject volledig uit handen nemen. Zowel de coördinatie als het uitvoerende werk. Zo weet u zeker dat uw project binnen tijd en budget wordt opgeleverd.

Kwaliteit

Onze contentmigratiespecialisen hebben vele jaren ervaring. Ze zijn zeer bekend met de do’s and don’ts in het segment. Een garantie voor een zo effectief en efficiënt mogelijke contentmigratie.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden?

Liever direct contact?

Bel 030 219 2662