Allround Communicatieadviseur

 

Onze opdrachtgever

Enkele gemeente in Zuid-Holland werken ambtelijk samen in de vorm van een werkorganisatie. Deze Werkorganisatie bedient met respect voor de eigen identiteit en het lokale beleid de beide gemeentebesturen. De organisatie bestaat uit zes afdelingen en wordt aangestuurd door twee concerndirecteuren. Dit zijn de secretarissen van beide gemeenten.

Afdeling

De afdeling PO&I zorgt voor integrale advisering en ondersteuning op het vlak van Personeel en Organisatie, Informatie en Automatisering, Communicatie, Evenementen en Kabinetszaken. In totaal heeft de afdeling bijna 50 medewerkers die zijn verdeeld over diverse locaties.

Als communicatieadviseur kom je te werken binnen het team Communicatie dat de twee gemeentebesturen en de ambtelijke organisatie adviseert en ondersteunt. Een enthousiast team dat zich bewust is van de veranderende relatie tussen gemeente en samenleving. Communicatie levert een bijdrage aan nieuwe vormen van samenwerking met inwoners, organisaties en medewerkers. Het team biedt bestuur en collega’s handvatten om die rol daadwerkelijk vorm te kunnen geven.

Wat ga je doen?

Wegens piekbelasting is behoefte aan een doortastende allround communicatieadviseur met ruime ervaring in een politiek-bestuurlijke omgeving. Een creatieve adviseur die de adviserende rol combineert met uitvoerende taken. Je werkt zelfstandig, snel en bent breed inzetbaar. Je weet beleid en strategie te vertalen in concrete adviezen en acties met passende middelen. Je werkt nauw samen met de andere communicatieadviseurs binnen het team.

Je schrijft communicatieplannen en voert deze uit. Je adviseert en ondersteunt bij interne en externe communicatieprojecten. Je schrijft en redigeert artikelen en berichten voor diverse media.

Je bent een overtuigende gesprekspartner voor bestuurders, managers, projectleiders en beleidsmedewerkers. Uiteraard kun je goed omgaan met gevoelige kwesties en snap je dat belangen van verschillende stakeholders uiteen kunnen lopen.

We zoeken een communicatieadviseur die zich thuis voelt in een bestuurlijke omgeving en houdt van dynamiek. Een resultaatgerichte persoonlijkheid die vanuit vakinhoud kan adviseren en snel kan schakelen. Je stelt kritische vragen en weet makkelijk een vertaling te maken naar praktijk en uitvoering. Je kunt mensen enthousiast maken en overtuigen van je adviezen. Uiteraard ben je goed op de hoogte van de recente ontwikkelingen in het vakgebied. Kennis van Factor C is een pluspunt.

Wie zoeken wij dan?

 • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring met advisering en uitvoering als communicatieadviseur binnen de overheid in de afgelopen 7 jaar
 • Aantoonbare werkervaring met projectcommunicatie, het schrijven van communicatieplannen, persberichten en artikelen
 • Minimaal een afgeronde HBO- opleiding Communicatie
 • Uitstekende adviesvaardigheden en overtuigingskracht
 • Goed kunnen werken onder tijdsdruk
 • Politieke sensitiviteit en oog voor verschillende belangen
 • Klantgerichte houding
 • Goed kunnen samenwerken

Interesse?

Ben je nieuwsgierig en enthousiast geworden over deze tijdelijke opdracht in de rol van communicatieadviseur bij onze opdrachtgever, neem dan direct contact op met Mitchell van Donselaar via 030 219 2662 / 06 37 60 78 95 of stuur je CV naar sollicitatie@aserio.nl.

Je kunt ook hier je gegevens achterlaten.

Upload hier je CV

Overige informatie

Startdatum

 • per direct

Locatie

 • Randstad

Periode

 • 6 maanden
  (+ optie op verlenging)

Aantal uur

 • 24 uur per week

Neem contact op met

Mitchell van Donselaar
06 37 60 78 95
mitchell.van.donselaar@aserio.nl

Deze vacature doorsturen naar een vriend of bekende.