Overige vacatures

Communitymanager Keep on Learning

Referentienr.: 632

Introductie

Ben jij die enthousiaste, energieke en praktisch ingestelde netwerker die de community naar een hoger plan tilt, zodat deze echt gaat werken voor mensen en organisaties in Noordoost-Brabant? Dan zoeken wij jou!

Organisatie

Noordoost Brabant Werkt is het programma en netwerk van de arbeidsmarktregio Noordoost-Brabant. Doel is een veerkrachtige arbeidsmarkt met wendbare en weerbare mensen en organisaties. Een arbeidsmarkt die minder gevoelig is voor conjunctuurschommelingen en waarin alle mensen hun talenten benutten, zich blijven ontwikkelen en kunnen meedoen. Dit doen we samen met werkgevers, onderwijsinstellingen, sociale partners en overheden.

Rode draad in het programma 2020-2030 is leven lang ontwikkelen, oftewel Keep on Learning. Leven lang ontwikkelen is een belangrijke voorwaarde om flexibel te kunnen blijven inspelen op de steeds veranderende arbeidsmarkt. Ons doel is dat Keep on Learning in het DNA van mensen en organisaties in de regio Noordoost-Brabant komt. Leven lang ontwikkelen wordt het nieuwe normaal. We hebben hiervoor een regionale aanpak ontwikkeld met een bewustwordingscampagne ‘Keep on Learning’. De huidige crisis op de arbeidsmarkt als gevolg van de coronapandemie brengt extra uitdagingen met zich mee. Om het gedachtengoed van Keep on Learning te verspreiden en impact te genereren, gaan we de slag met een Keep on Learning community. Voor deze community zoeken wij een community manager voor 16 tot 24 uur per week tot medio 2021, met mogelijkheden tot verlenging naar 2022 en daarna.

Wat willen we bereiken?

Er is een community strategie opgesteld met aanpak en doelstellingen. Een kopgroep, bestaande uit circa 10 enthousiaste werkgevers en vertegenwoordigers van onderwijs en gemeenten, staat in de startblokken om ermee aan de slag te gaan. De community manager is verantwoordelijk voor de uitvoering van de community strategie. Hij/zij ondersteunt enerzijds de kopgroep en anderzijds de rest van de community en brengt zo mede een beweging op gang in de regio, die het leer- en ontwikkelvirus verspreidt.

Wat ga je doen?

Als community manager ben je verantwoordelijk voor het behalen van de strategiedoelen van de Keep on Learning community via een breed scala aan online en offline activiteiten. Dit zijn je werkzaamheden:

 • Coördinatie en advisering van de activiteiten, die nodig zijn voor de uitvoering van de strategie, bijvoorbeeld het toewijzen van rollen, invoeren van werkafspraken, acties rondom sfeer en cultuur en agendabeheer;
 • Ondersteuning van initiatieven en activiteiten van de koplopergroep;
 • Advies over en ontwikkeling van communicatiemiddelen, zoals online platform, bijeenkomsten, social media en nieuwsbrief;
 • Beheer van deze middelen, bijvoorbeeld volgens een communicatiekalender;
 • Ontwikkeling en uitvoering van een contentstrategie op basis van middelen, thema’s en fase community;
 • Benutten van de structuren en initiatieven die er zijn in de regio, zoals de MKB brede aanpak, voor het doel van de community;
 • Organisatie van en leiding geven aan bijeenkomsten (inspiratiesessies, werksessies.

De community manager werkt nauw samen met strategisch communicatieadviseur (afstemming met communicatiekanalen, huisstijl en middelen Noordoost Brabant Werkt) en de programmamanager van Noordoost Brabant Werkt (afstemming met strategie, programma en netwerk Noordoost Brabant Werkt).

We zoeken een enthousiaste, energieke en praktisch ingestelde netwerker die voor ons de community naar een hoger plan tilt, zodat deze echt gaat werken voor mensen en organisaties in Noordoost-Brabant.

 • Minimaal Hbo-opleiding, in bijvoorbeeld communicatie of organisatie. Bij voorkeur WO-opleiding.
 • Minimaal 5 jaar werkervaring in vergelijkbare functies. Aan te tonen aan de hand van 3 referentieprojecten of –opdrachten.
 • Ervaring met ontwikkeling en advies m.b.t. breed scala aan online en offline communicatiemiddelen. Dit blijkt uit het CV (weging 10%)
 • Ervaring met verbinden en coördineren van werkzaamheden over breed scala aan mensen. Dit blijkt uit het CV (weging 10%)
 • Ervaring met het werken met diverse samengestelde netwerken (weging 10%)
 • Ervaring in communitymanagement en met leren en ontwikkelen. Dit blijkt uit het CV (weging 10%)
 • Intrinsiek gemotiveerd op het thema leven lang ontwikkelen (Keep on Learning)
 • Resultaatgericht. Kan zowel strategisch, tactisch als uitvoerend werken (weging 5%).

Enthousiast geworden?

Ben je nieuwsgierig en enthousiast geworden over deze tijdelijke opdracht bij onze opdrachtgever, neem dan contact op met Josine Keijzer op 06 48 06 75 35 of stuur een email naar sollicitatie@aserio.nl

Contactpersoon

Contactpersoon

Startdatum

medio augustus

Aantal uren per week

24 uur

Regio

Noord-Brabant

Periode

10 maanden

Deel via social

Share on email
Email
Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print

Solliciteer voor

Communitymanager Keep on Learning

We gebruiken functionele cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat u ermee instemt. Meer lezen