Communicatie vacatures

Communicatieadviseur – (reeds ingevuld)

Introductie

We zoeken een ervaren communicatieadviseur als lid van het omgevingsteam. Jij staat stevig in je schoenen, mede door de vele jaren ervaring in complexe samenwerkingsorganisaties.

Organisatie

In het project is communicatie en participatie een speerpunt. De opgave van het project vraagt om het goed betrekken van bewoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties. Ook is het belangrijk dat de bestuurlijke en ambtelijke achterban goed worden betrokken.

De werkzaamheden hebben betrekking op het HWBP-project Cuijk-Ravenstein. Dijktraject 36-2, Land van Heusden de Maaskant 2, bestaat uit de dijken en de daarin gelegen kunstwerken aan de zuidzijde van de Maas tussen Cuijk en Ravenstein (van dijkpaal 174 tot en met Dijkpaal 382). Het dijktraject is een van de trajecten met de hoogste norm langs de Maas vanwege de gevolgen bij een dijkdoorbraak. Het gebied dat overstroomt bij een doorbraak strekt zich uit tot en met Den Bosch. Langs het traject liggen een aantal kernen waarvan Cuijk en Grave de grootste zijn. In Grave bestaat de waterkering voor een belangrijk deel uit de vestingmuren die eind vorige eeuw zijn versterkt. Bij Grave ligt ook een van de stuwcomplexen met scheepvaartsluis die het peil op de Maas reguleren. Andere gebiedskenmerken zijn de Kraaijenbergse plassen, die zich vanaf de kruising met de snelweg A73 enkele kilometers naar het westen uitstrekken. Het traject eindigt op het punt waar de snelweg A50 de Maas kruist, net ten oosten van Ravenstein.

Wat ga je doen?

We zoeken een ervaren communicatieadviseur als lid van het omgevingsteam. Deze adviseur staat stevig in zijn/haar schoenen, mede door de vele jaren ervaring in complexe samenwerkingsorganisaties. Hij/zij is proactief, is een echte teamspeler en heeft geen 9-5 mentaliteit. Hij/zij is in staat om vanuit zijn/haar expertise het strategisch omgevingsmanagement binnen het project te versterken.

We zoeken iemand die goed kan omgaan met zowel bestuurders, ambtenaren, projectmanagers, projectmedewerkers, belanghebbenden en media. Hij/zij is een natuurlijke netwerker en bruggenbouwer en in staat partijen met elkaar in contact te brengen en belangen te verbinden. Die in staat is om samen met het omgevingsteam te werken, en daarin ook het initiatief te nemen. De adviseur zorgt voor tijdige en kwalitatieve goede (tussen-)producten, beschikt over aantoonbare goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden.

Als communicatieadviseur ben jij verantwoordelijk voor:

 • Het opstellen van het communicatie- en participatieplan voor de voorverkenning- en verkenningssfase van dijkversterkingsproject Cuijk-Ravenstein. Het plan moet minimaal bevatten:

  – Strategie over informeren en betrekken van stakeholders
  – Doelstelling die we met communicatie- & participatieplan willen behalen
  – Welke boodschap willen we uitdragen naar buiten toe?
  – Welke middelen passen bij de strategie? Inclusief media en social media strategie
  – Welke communicatiemomenten? Wat wordt communicatieagenda?
  – Welke groepen op welk moment betrekken, met welk doel en welke vorm.

Het communicatie- en participatieplan moet passend zijn bij de omgevingsstrategie die apart wordt opgesteld (geen onderdeel van de opdracht). De aanpak voor het opstellen van het communicatie- en participatieplan is (vergelijkbaar met) Factor C.

 • Het opstellen van communicatiemiddelen (persberichten, nieuwsbrieven, brieven, flyers, website, social media, presentaties, promotiemateriaal, Q&A’s en redeneerlijnen, etc.)
 • Het organiseren van bijeenkomsten (bv. Werksessies, informatiebijeenkomsten etc.)
 • De communicatieadviseur geeft communicatieadvies aan de projectmanager, omgevingsmanager, bestuurder en (eventuele) projectpartners.

Wie zoeken wij?

 • Je hebt minimaal een relevante afgeronde HBO/WO-opleiding
 • Je hebt ervaring met het werken aan grote complexe projecten en programma’s in het fysiek ruimtelijke domein (waterveiligheid, waterbeheer, bereikbaarheid/ mobiliteit, gebiedsontwikkeling)
 • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring in vergelijkbare rol binnen projecten van publieke organisaties als Ministerie, Rijkswaterstaat, Waterschap, Provincie of Gemeente
 • Je hebt aantoonbare ervaring met strategisch adviseren in een bestuurlijke omgeving bij projecten van vergelijkbare omvang. Referentie dient op aanvraag beschikbaar te zijn.

Enthousiast geworden?

Ben je nieuwsgierig en enthousiast geworden over deze tijdelijke opdracht bij onze opdrachtgever, neem dan contact op met Francis Schönfeldt op 06 37 60 7895 of stuur een email naar sollicitatie@aserio.nl.

Contactpersoon

Contactpersoon

Startdatum

Aantal uren per week

8 uur

Regio

Noord-Brabant

Periode

Deel via social

Share on email
Email
Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print

Solliciteer voor

Communicatieadviseur – (reeds ingevuld)

We gebruiken functionele cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat u ermee instemt. Meer lezen