Communicatie vacatures

Communicatieadviseur Omgevingswet en -visie

Referentienr.: 633

Introductie

Creatieve aanpakker die ervaren is met omgevingscommunicatie voor provincie Groningen gezocht!

Organisatie

Provincie Groningen is op zoek naar een tijdelijke communicatieadviseur die komt ondersteunen op verschillende onderwerpen/ projecten.

Wat ga je doen?

 • Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van de communicatie- en participatiestrategie voor het traject van de Omgevingsvisie. Daarbij zorg je voor een blijvend actuele stakeholderanalyse die aansluit op de fase en het doel van het project.
 • Je verzorgt de communicatie en voorlichting voor relevante stakeholders in relatie tot het programma of project. Je bent in staat om het gehele speelveld te overzien en vertaalt projectinformatie naar een begrijpelijk communicatieplan voor betrokkenen en bestuurders. Je schakelt daarbij gemakkelijk tussen langetermijnstrategie en de dagelijkse prioriteiten.
 • Je bedenkt creatieve communicatieacties en -middelen en je voert ook werkzaamheden uit zoals het schrijven van teksten en persberichten, het (laten) maken van filmpjes en infographics en het organiseren van bijeenkomsten. Hiervoor is vanuit het programma/project ondersteuning beschikbaar.
 • Je zorgt voor afstemming met andere lopende communicatie en participatietrajecten zoals het programma Toukomst van het Nationaal Programma Groningen, de Regionale Energie Strategie en de organisatieontwikkeling.

Wie zoeken wij?

Je hebt bestuurlijke sensitiviteit voor gebeurtenissen die van invloed kunnen zijn op het geldende beleid, zowel binnen de provincie Groningen als bij de betrokken stakeholders. Daarnaast ben je op de hoogte van de politiek, maatschappelijke ontwikkelingen en ken je trends en ontwikkelen in de markt die van betekenis zijn voor de organisatie.

 • WO werk- en denkniveau;
 • Je bent communicatief en sociaal zeer vaardig en je kunt met gemak schakelen met collega’s, externe partijen, bestuurders en bestuursadviseurs;
 • Aantoonbare ervaring met omgevingsmanagement en projectmatig werken;
 • Aantoonbare ervaring met het gebruik van verschillende (innovatieve) communicatiemiddelen voor interne- en externe communicatie, waaronder (social) media, het maken van filmpjes of infographics en het schrijven van teksten;
 • Ervaring met het aansturen van opdrachtnemers voor het laten realiseren van communicatie-uitingen;
 • Je hebt een vlotte pen en weet in foutloos Nederlands verschillende doelgroepen op een adequate manier te bereiken;
 • Je bent een ondernemende, open en flexibele teamspeler, proactief en pragmatisch.

Enthousiast geworden?

Ben je nieuwsgierig en enthousiast geworden over deze tijdelijke opdracht bij onze opdrachtgever, neem dan contact op met Josine Keijzer op 06 48 06 75 35 of stuur een email naar sollicitatie@aserio.nl

Contactpersoon

Contactpersoon

Startdatum

Eind juni

Aantal uren per week

32 uur

Regio

Groningen

Periode

6 maanden

Deel via social

Share on email
Email
Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print

Solliciteer voor

Communicatieadviseur Omgevingswet en -visie

We gebruiken functionele cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat u ermee instemt. Meer lezen