Communicatie vacatures

Communicatieadviseur Implementatie Omgevingswet (reeds ingevuld)

Referentienr.: 507

Introductie

Wij zoeken een zelfstandige en ervaren communicatieadviseur!

Organisatie

Werken bij de gemeente betekent werken voor een sociale en ondernemende gemeente met ruim 75.000 inwoners. We werken met ca. 650 collega’s aan de gezamenlijke ambitie om de best mogelijke dienstverlening te bieden aan de inwoners, bedrijven en instellingen. Als organisatie doen wij er alles aan om medewerkers hierin optimaal te faciliteren. We stimuleren eigen creativiteit en oplossingsgerichtheid en werken flexibel. De lijnen zijn kort en we weten wat er speelt. Dit alles doen we onder het motto: Vertrouwen, Verbinden en Verantwoordelijkheid.

De communicatieadviseur voert zijn/ haar opdracht uit vanuit het team Communicatie maar werkt in opdracht van en in nauwe afstemming met de programmamanager en de projectleiders binnen het programma Implementatie Omgevingswet.

Wat ga je doen?

We zoeken een zelfstandige en ervaren communicatieadviseur die het leuk vindt om de inwerkingtreding van de Omgevingswet bij de gemeente te ondersteunen. Voor de communicatieadviseur gaat het daarbij komend jaar om drie grote communicatieopgaven, de opgave ‘Anders werken’ en het communicatief ondersteunen van de participatietrajecten voor de Omgevingsvisie en voor het Omgevingsplan.

Werkzaamheden

  • Opstellen en uitvoeren van een participatiestrategie Omgevingsvisie en Omgevingswet
  • Opstellen en uitvoeren van de communicatiestrategie, die gekoppeld is aan de bestaande veranderstrategie
  • Monitoren van zowel de effecten en resultaten van de communicatie rondom de veranderstrategie
  • Coördineren en realiseren van benodigde communicatiemiddelen waaronder online platform ingesprekmetLV en het intranet WijvanLV
  • Coördineren en uitvoeren van storytelling rondom het thema Omgevingswet
  • Organiseren en coördineren van interne evenementen zoals Lunch&Learn-bijeenkomsten en Dag van de Omgevingswet, gericht op kennisdeling
  • Gevraagd en ongevraagd communicatieadvies geven.

Wie zoeken wij?

We zoeken een communicatieadviseur met visie op het vakgebied. Je weet deze visie adequaat en pragmatisch te vertalen naar plannen en acties. Je staat stevig in je schoenen, kan omgaan met weerstand en weet verschillende belangen en mensen aan elkaar te verbinden. Je bent politiek-bestuurlijk sensitief, werkt integer en legt gemakkelijk contact. Je weet met een constructieve aanpak zaken de goede kant op te sturen. Daarnaast heb je een flexibele en creatieve werkinstelling, schuw je de communicatie-uitvoering niet en vind je het prettig om in een informele en sterk klantgerichte omgeving te werken.

Enthousiast geworden?

Ben je nieuwsgierig en enthousiast geworden over deze tijdelijke opdracht bij onze opdrachtgever, neem dan contact op met Josine Keijzer op 030 2192662 of stuur een email naar sollicitatie@aserio.nl.

Contactpersoon

Contactpersoon

Startdatum

Aantal uren per week

24 uur

Regio

Zuid-Holland

Periode

Deel via social

Share on email
Email
Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print

Solliciteer voor

Communicatieadviseur Implementatie Omgevingswet (reeds ingevuld)

We gebruiken functionele cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat u ermee instemt. Meer lezen