Communicatie vacatures

Clusterhoofd communicatie – (reeds ingevuld)

Introductie

Ben jij een verandermanager en heb je werkervaring met complexe communicatievraagstukken binnen de overheid? Dan zijn wij op zoek naar jou.

Organisatie

De gemeente luistert aandachtig naar de vraagstukken die haar burgers, bezoekers en bedrijven aan de orde stellen. We zoeken actief de dialoog op met onze inwoners en partners. We helpen hen om oplossingen te vinden. Soms door in coproductie samen te werken. En soms door de regie te voeren. Zo werken we aan een zelfredzame samenleving. Die samenleving verandert echter steeds sneller. Van ons wordt verwacht dat wij effectief en tijdig kunnen inspringen op nieuwe eisen en wensen.

Hiervoor hebben we een netwerkorganisatie gebouwd. Daarin werken ruim 600 collega’s aan wat er nodig is. Dat zijn collega’s die hun maatschappelijke betrokkenheid en ambitie kunnen omzetten naar concrete resultaten, waar de stad verder mee kan. Het zijn collega’s die bereid zijn om steeds die extra stap te zetten, ook op de minder gebaande paden. Die anderen – binnen en buiten de organisatie – stimuleren en helpen om hetzelfde te doen. Collega’s die flexibiliteit tonen in houding en gedrag. Die denken en handelen vanuit zelfvertrouwen en verantwoordelijkheid. Collega’s die politiek sensitief zijn, inzicht hebben in de processen en hun eigen rol binnen een politiek bestuurlijke omgeving.

Onze kernwaarden: klantgericht werken, initiatief nemen, samenwerken en samenlevingsgericht werken. De rode draad is dat we ons blijven ontwikkelen. Dan zijn we nu, maar ook in de toekomst, toegerust voor de (nieuwe) taken waar we als gemeente voor staan.

Wat ga je doen?

Taken en werkzaamheden die moeten worden uitgevoerd tijdens de opdracht:

 • Integraal management van het cluster communicatie (financiën, personeel en werkvoorraad)
 • Het vormgeven van de visie op communicatie
 • Het integreren van diverse team en smeden van 1 nieuw team (daarin belangrijk om wat niet wordt besproken en in de weg zit, toch bespreekbaar te maken)
 • Het inrichten van het nieuwe team op basis van de visie
 • Het prioriteren van de werkzaamheden van de afdeling
 • Verbinding maken namens de afdeling met de organisatie
 • Aanspreekpunt voor directie en college voor strategische communicatie vraagstukken welke vervolgens door de adviseurs worden opgepakt.

Wie zoeken wij?

 • Je hebt een afgeronde opleiding op minimaal HBO- bachelor niveau
 • Je hebt aantoonbare werkervaring als strategische lijnmanager
 • Je hebt aantoonbare werkervaring op het gebied van strategische communicatie
 • Je hebt een afgeronde opleiding op het gebied van communicatie/ bedrijfskunde/management
 • Je hebt minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als verandermanager (personeelszorg, team vorming en coaching) in de afgelopen 7 jaar
 • Je hebt minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring met complexe communicatievraagstukken binnen de overheid.

Enthousiast geworden?

Ben je nieuwsgierig en enthousiast geworden over deze tijdelijke opdracht bij onze opdrachtgever, neem dan contact op met Edwin Groen op 06 50 24 6996 of stuur een email naar sollicitatie@aserio.nl.

Contactpersoon

Contactpersoon

Startdatum

Aantal uren per week

36 uur

Regio

Noord-Holland

Periode

Deel via social

Share on email
Email
Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print

Solliciteer voor

Clusterhoofd communicatie – (reeds ingevuld)

We gebruiken functionele cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat u ermee instemt. Meer lezen