Online vacatures

Adviseur IV Strategie & vormgeving Provinciale websites (reeds vervuld)

Referentienr.: 640

Introductie

Heb jij ervaring met het restylen van websites of intranet en kun jij snel problemen oplossen op gebied van onrechtmatigheid? Dan zoeken we jou!

Organisatie

De ambtelijke organisatie van de provincie bestaat uit acht eenheden. Naast Bedrijfsvoering zijn dit Publieke Dienstverlening, Economie en Cultuur, Project- en Programmamanagement, Wegen en Kanalen, Bestuurs- en Concernzaken, Natuur en Milieu, Ruimte en Bereikbaarheid. De hoofden van deze eenheden zijn vertegenwoordigd in het Centraal Management Team (CMT) en de adjunct hoofden zijn vertegenwoordigd in het Bedrijfsvoeringsoverleg (BO). Er is een tweehoofdige directie (Directie-overleg, DO). 

Adjunct Hoofd Eenheid Publieke Dienstverlening is ambtelijk Opdrachtgever voor het programma Lean Organiseren/ Inspelen op Klantvragen (IoK). Een ander belangrijk programma wat wordt geraakt is DA’S Digitaal Werken. Dit programma heeft tot doel om de basisinformatievoorziening te vernieuwen.

Wat ga je doen?

Provincie Overijssel heeft een aantal belangrijke websites in gebruik. Ontwikkelingen met een relatie tot de web omgeving maken een heroverweging van de wijze waarop Overijssel op het web publiceert noodzakelijk:

 • Het contract met de leverancier van het huidige CMS is onrechtmatig
 • Daardoor kunnen geen wezenlijke aanpassingen meer worden gedaan. Wat als gevolg heeft dat we geen moderne website kunnen aanbieden. Een deel van de functionaliteit van de web omgeving zal (op termijn) worden ingevuld vanuit DA’S Digitaal Werken, bijvoorbeeld door de zaakoplossing of Microsoft 365.

Met dit traject moet helder worden hoe de twee problemen (onrechtmatigheid en restyling) in een zo kort mogelijke periode kunnen worden opgelost. Daarbij met inzicht in gerelateerde projecten (zoals DA’S); wat dit betekent en welke functionaliteiten naar het nieuwe CMS of MS 365 gaan en welke naar het nieuwe zaaksysteem. Zowel op korte termijn als op lange termijn.

 • In enkele maanden: adviseren over de juiste IV strategie (of roadmap) voor de website. Met aandacht voor: wat zijn de juiste stappen in welke volgorde. Aandacht voor outsourcing van webomgeving.
 • Parallel daaraan: adviseren over restyling van de vormgeving op korte termijn, rekening houdend met de huidige contractuele onrechtmatigheid

Verantwoordelijkheden/ Resultaten 

Opleveren van een IV strategie/roadmap voor de webomgeving. Rekening houdend met:

 • Alle relevante aspecten en ontwikkelingen
 • Belangen van relevante betrokkenen Zodat de provincie de juiste keuzes kan maken in

             o Het opheffen ven de onrechtmatigheid
             o Het vervangen van het CMS
             o Restyling van de website
             o Dit gekoppeld aan ontwikkelingen die al lopen zoals DA’S Digitaal Werken.

Wie zoeken wij?

 • Bij minimaal 1 provincie een intranet/website opdracht succesvol afgerond als adviseur of projectleider, in de periode: 2015-2020. 
 • Minimaal 5 jaar werkervaring als adviseur of projectleider voor intranetten/websites in de periode 2010-2020. 
 • Aantoonbare ervaring met opstellen van een webstrategie in de periode 2015-2020 bij één of meer overheidsorganisaties. 
 • Kennis van webomgevingen in een Microsoft 365 context. Aantoonbaar door ervaring binnen minimaal 1 opdracht in de periode 2015-2020. (25%) 
 • Ruime kennis van beleid, wet en regelgeving met betrekking tot publieke toegankelijkheid van overheidsinformatie (inclusief websites).

Enthousiast geworden?

Ben je nieuwsgierig en enthousiast geworden over deze tijdelijke opdracht bij onze opdrachtgever, neem dan contact op met Josine Keijzer op 06 48 06 75 35 of stuur een email naar sollicitatie@aserio.nl.

Contactpersoon

Contactpersoon

Startdatum

Aantal uren per week

16 uur

Regio

Overijssel

Periode

Deel via social

Share on email
Email
Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print

Solliciteer voor

Adviseur IV Strategie & vormgeving Provinciale websites (reeds vervuld)

We gebruiken functionele cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat u ermee instemt. Meer lezen