Medior Communicatieadviseur

 

Functieomschrijving
Voor gebied Centrum-Oost in stadsdeel Centrum zoekt de gemeente Amsterdam op zeer korte termijn een stevige adviseur die het gebiedsteam gaat versterken vanuit communicatie. Gebied Centrum-Oost is een gebied met een spannende agenda met veel grote projecten in het fysieke en sociale domein.
De communicatieadviseur adviseert de gebiedsmanager, het gebiedsteam, de projecten en het bestuur en levert communicatieve ondersteuning en uitvoering. Verder maak je deel uit van een flexteam binnen de afdeling en spring je in waar nodig.

De organisatie
Stadsdeel Centrum is één van de stadsdelen van gemeente Amsterdam. Het communicatieteam in Centrum bestaat uit 5 mensen. Het communicatieteam werkt, net als de rest van de stadsdeelorganisatie, vooral gebiedsgericht. Je werk komt dus voort uit wat er speelt in de gebieden, wat de onderwerpen veelzijdig maakt. Het communicatieteam Centrum is een relatief nieuw en open team waar je ruimte hebt om jezelf te ontwikkelen.

Werkzaamheden

 • Leveren van advies, ondersteuning en uitvoering aan gebiedsteam en projecten in het gebied
 • Bijdragen aan de Communicatie van grote evenementen zoals de Pride, Koningsdag, ADE en Sail
 • Bijdragen aan ontwikkeling van sociale netwerken in buurten en netwerken van stakeholders
 • Stimuleren van dialoog met en tussen bewoners
 • Adviseren over participatie bij specifieke projecten
 • Schrijven en redigeren van inter- en intranetteksten, bewonersbrieven, artikelen voor de gemeentekrant, etc
 • Webcare

Gemeentelijke organisatie
De gemeentelijke organisatie bestaat uit vier clusters, een bestuurs- en concernstaf en zeven bestuurscommissies (stadsdelen). De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De clusters Ruimte en Economie, Sociaal, Dienstverlening en Informatie en Interne Dienstverlening bestaan uit afdelingen die expertise hebben op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk.

De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken, inzamelen van huishoudelijk afval en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad. Meer informatie over de gemeentelijke organisatie is te vinden op: https://www.amsterdam.nl/

De opdrachtgever(s)
Bij het Communicatiebureau werken alle communicatiemedewerkers van de gemeente Amsterdam. Uitzonderingen zijn onder andere de voorlichters van de wethouders en woordvoerders van de stadsdelen. Het bureau bestaat uit vier afdelingen: Advies, Capaciteit en Ontwikkeling, Specialisten en Redacties. Daarnaast is er een flexpool.
Het Communicatiebureau zorgt voor alle communicatie binnen en buiten de gemeentelijke organisatie. Iedere collegeperiode wordt vastgesteld wat de speerpunten en thema’s zijn en jaarlijks wordt met opdrachtgevers in de stad bepaald hoeveel capaciteit waar nodig is. Op grond daarvan kan het bureau medewerkers detacheren bij de verschillende organisatieonderdelen.

Het Communicatiebureau werkt volgens een aantal richtlijnen, zoals voor de gemeentelijke huisstijl. Het bureau heeft zelf specialisten in huis, waaronder vormgevers, tekstschrijvers, media- en campagneadviseurs. De inzet en de productie van communicatiemiddelen, bijvoorbeeld de gemeentelijke mediamix, stemmen communicatiemedewerkers af met de media adviseurs.

Eisen (knock-out)

 • De aangeboden kandidaat beschikt minimaal over een hbo/wowerk- en denkniveau. Dit dient duidelijk te blijken uit het cv
 • De aangeboden kandidaat heeft als Medior communicatieadviseur aantoonbare werkervaring in alle facetten van communicatie advisering, bij een grote complexe organisatie. Dit dient te blijken uit het cv
 • De aangeboden kandidaat heeft als communicatieadviseur aantoonbare ervaring met publiekscommunicatie bij een overheidsinstelling of een andere complexe organisatie. Dit dient duidelijk te blijken uit het cv
 • De aangeboden kandidaat heeft een goede kennis van en ervaring met social media. Dit dient duidelijk te blijken uit het cv.

Wensen

 • De aangeboden kandidaat heeft kennis van of interesse in Factor C. Dit dient duidelijk te blijken uit het cv
 • De aangeboden kandidaat heeft ervaring met het schakelen tussen verschillende opdrachtgevers en communicatiewerkzaamheden (niveaus). Dit dient duidelijk te blijken uit het cv
 • Geef in max 1 a4 een motivatie en voorbeelden van projecten waar je co-creatie hebt toegepast als vorm van participatie en benoem de concrete behaalde resultaten.

Aanleveren

 • Up-to-date cv geschreven naar de aanvraag. Maximaal 5 A4’tjes inclusief volledige naam zoals in paspoort of identiteitskaart staat vermeld, telefoonnummer en emailadres
 • Een motivatie
 • Twee referenties (naam, organisatie, functie en telefoonnummer)

Planning

Alle benodigde documenten dienen voor 18 januari aangeleverd te worden. De gesprekken vinden plaats in week 4 en 5.

Interesse?

Ben je nieuwsgierig en enthousiast geworden over deze tijdelijke opdracht in de rol van Medior Communicatieadviseur bij onze opdrachtgever, neem dan direct contact op met Francis Schonfeldt via 030 219 2662 / 06 37 60 78 95 of stuur je CV naar sollicitatie@aserio.nl.

Je kunt ook hier je gegevens achterlaten.

Upload hier je CV

Overige informatie

Startdatum

 • Z.s.m.

( Vacature reeds ingevuld )

Voldoe je aan dit profiel ?
Wij krijgen regelmatig soortgelijke vacatures binnen.

Stuur ons je motivatie en CV en wij nemen contact met je op voor de mogelijkheden en vervolgstappen.

Locatie

 • Gemeente Amsterdam

Periode

 • tot 1 augustus 2019
 • optie op verlenging

Aantal uur

 • 32- 36 uur per week

Neem contact op met

Francis Schönfeldt
06 37 60 78 95 / 030 219 2662
francis.schonfeldt@aserio.nl

Deze vacature doorsturen naar een vriend of bekende.