Wmo Consulent

 

Functieomschrijving

Als WMO-consulent bied je dienstverlening/ondersteuning die gericht is op zelfredzaamheid en participatie. In onze manier van werken staat de klant centraal en dat betekent maatwerk. Je gaat op huisbezoek bij bewoners met vragen. Je brengt de daadwerkelijke vraag in kaart (vraag achter de vraag) en zoekt naar oplossingen. Deze oplossingen kunnen liggen in het sociale netwerk van de inwoner en de buurt. Als dit niet tot de gewenste situatie leidt kijk je ook naar andere oplossingen zoals welzijn of andere betaalde instrumenten.

Je voert de gesprekken op het gebied van hulp bij het huishouden, vervoer, middelen, woningaanpassingen, begeleiding etc. Je pakt het hele proces op. Van het maken van de afspraak tot het uitwerken van de beschikking. Wij snappen dat je niet een expert kan zijn in ieder gebied. Samen met het team kijken we waar jouw kracht ligt en daar word je op ingezet. De punten die je wilt ontwikkelen kun je samen met het team oppakken.

Wat vragen we?

Allereerst heb je een klantgerichte instelling en beschik je over goede communicatieve vaardigheden. Je hebt een HBO werk- en denkniveau en bij voorkeur aantoonbare ervaring als Wmo-consulent. Je bent gemakkelijk in staat om op een open manier het gesprek met de klant aan te gaan, waarbij je de vraag achter de vraag kunt achterhalen. Je stemt je af op wat de klant nodig heeft en geeft feedback om richting de oplossing van de hulpvraag te komen. Je doet dat op een empathische en doortastende manier. Je focust je op wat de klant wel kan in plaats van niet. Daarnaast heb je ervaring om vanuit een brede en integrale blik de hulpvraag van de klant te verhelderen en gebruik je je creativiteit om tot originele oplossingen te komen.

Je bent flexibel en resultaatgericht en je bent gewend om samen te werken met externe partners en je interne collega’s van inkomen, re-integratie en het Sociaal Team met als uitgangspunt om de klant te versterken en de zelfredzaamheid duurzaam te vergroten. Je hebt het lef om te gaan staan voor je eigen ideeën en durft het gesprek met je collega’s hierover aan te gaan. Werken vanuit de bedoeling: doen wat nodig is voor de klant, is voor jou de normaalste zaak van de wereld.

Eisen

 • Kandidaat voldoet aan de in de functiebeschrijving genoemde opleidingseis. Dit moet blijken uit de CV.

Wensen

 • Kandidaat is resultaatgericht
 • Kandidaat beschikt over 1 of meer referenties
 • Kandidaat beschikt over goede communicatieve vaardigheden
 • Kandidaat heeft ervaring met MS Office en automatiseringssystemen bij sociale zaken. Dit moet blijken uit de CV
 • Kandidaat heeft werkervaring in een vergelijkbare functie. Dit moet blijken uit de CV
 • Kandidaat past binnen het team
 • Kandidaat beschikt over politieke en bestuurlijke sensitiviteit
 • Kandidaat kan zowel zelfstandig als in teamverband werken.

Aanleveren

 • Up-to-date cv geschreven naar de aanvraag. CV dient de volgende informatie te bevatten: naam, contactgegevens, geboortedatum, genoten opleidingen incl. diploma wel of niet behaald (jaartal diploma), relevante werkervaring, competenties, taalvaardigheden, overige vaardigheden, referenties en vermelding van eerder, bij een van de aangesloten organisaties, genoten werkervaring.
 • Een motivatie
 • Één referentie (naam, organisatie, functie en contactgegevens).

Planning

De gesprekken zullen in week 38 gevoerd gaan worden, indien uitgenodigd.

Interesse?

Ben je nieuwsgierig en enthousiast geworden over deze tijdelijke opdracht in de rol van Wmo Consulent bij onze opdrachtgever, neem dan direct contact op met Francis Schonfeldt via 030 219 2662  of stuur je CV naar sollicitatie@aserio.nl.

Je kunt ook hier je gegevens achterlaten.

Upload hier je CV

Overige informatie

Startdatum

 • 1 oktober 2018
  (vacature reeds ingevuld)

  Voldoe je aan dit profiel ?
  Wij krijgen regelmatig soortgelijke vacatures binnen.

  Stuur ons je motivatie en CV en wij nemen contact met je op voor de mogelijkheden en vervolgstappen.

Locatie

 • Gemeente Baarle – Nassau

Periode

 • tot 28 februari 2018
 • optie op verlenging

Aantal uur

 • 24 uur per week

Neem contact op met

Francis Schonfeldt
030 219 2662
francis.schonfeldt@aserio.nl

Deze vacature doorsturen naar een vriend of bekende.