Senior communicatieadviseur

 

Onze opdrachtgever, de omgeving

Als communicatieadviseur bij Werk en Inkomen kom je in aanraking met projecten op het gebied van werkgelegenheid en participatie. Communicatie richt zich hierbij op werkzoekende, werkgever, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt (vanwege een beperking) en andere samenwerkingspartners. Communicatie draagt bij aan de het begeleiden van Rotterdammers naar werk vanuit de basis van een uitkering. Er zijn veel experimenten gaande waarin de dienstverlening aan werkzoekende verder wordt geoptimaliseerd. Je komt in een dynamisch omgeving en in een enthousiast team van 15 gedreven collega’s.

De opdracht

Team Werk en Inkomen van de afdeling Communicatie zoekt ter vervanging een tijdelijke senior communicatieadviseur. De opdrachtgever zoek een doortastende en daadkrachtige adviseur die gemakkelijk schakelt tussen collega’s in de uitvoering, afdelingshoofden, directie, werkgevers en werkzoekende. Je bent aanspraakpunt voor de directie werk. Je weet je weg binnen een grote gemeente snel te vinden. Je geeft gevraagd en ongevraagd communicatie-advies en levert een bijdrage aan de communicatiemodellen. Daarvoor stel je communicatiestrategieën op en ontwikkel je communicatiemiddelen samen met het team van collega-adviseurs. Voor hen treed je op als sparringpartner of je stuurt hen inhoudelijk aan. Je zoekt verbindingen en monitort dagelijks de media, zodat je weet wat er speelt in de stad en welke ontwikkelingen van invloed zijn op je communicatieaanpak. Je zorgt voor beantwoording van persvragen in goede afstemming met de woordvoerder van de wethouder. Je inzet is de gehele zomer noodzakelijk.

Wie zoeken wij dan?

We zoeken een adviseur met uitstekende adviesvaardigheden en ongeveer tien jaar werkervaring binnen communicatie, waarvan 2 jaar als senior adviseur. Je beschikt over HBO werk- en denkniveau. Uiteraard zijn je mondelingen en schriftelijke vaardigheden uitstekend ontwikkeld. Je hebt aantoonbare ervaring met online communicatie. En je bent van nature een verbinder. Je bent flexibel en kent de recente ontwikkelingen in het communicatievak. Complexe vraagstukken maak je je snel eigen. Jij kunt goed prioriteiten stellen en overzicht behouden. Je hebt ervaring met het werk en in een politiek-bestuurlijke omgeving en gevoel voor maatschappelijke verhoudingen.

Eisen

 • De kandidaat beschikt over een succesvol afgeronde opleiding op HBO niveau, of hoger.
 • Tenminste 7 jaar ervaring als Communicatie Adviseur waarvan 2 jaar als Senior Communicatie Adviseur

Wensen

 • De kandidaat beschikt over een succesvol afgeronde opleiding Communicatie.
 • Training Factor C, Social marketing en/of Marketingcommunicatie
 • Ervaring binnen sociaal domein
 • Ervaring met werken binnen een gemeentelijke organisatie van meer dan 100.000 inwoners
 • Kennis van de stad Rotterdam (wijken, indeling, demografie)
 • Ervaring met doelgroep werkgevers, bijstandsgerechtigden/werkzoekenden en beschermde sociale werkvoorziening

Interesse?

Ben je nieuwsgierig en enthousiast geworden over deze tijdelijke opdracht in de rol van senior communicatieadviseur bij onze opdrachtgever, neem dan direct contact op met Mitchell van Donselaar via 030 219 2662 / 06 37 60 78 95 of stuur je CV naar sollicitatie@aserio.nl.

Je kunt ook hier je gegevens achterlaten.

Upload hier je CV

Overige informatie

Startdatum

 • medio juni 2018
  ( Vacature reeds ingevuld )

Voldoe je aan dit profiel ?
Wij krijgen regelmatig soortgelijke vacatures binnen.

Stuur ons je motivatie en CV en wij nemen contact met je op voor de mogelijkheden en vervolgstappen.

Locatie

 • Rotterdam

Periode

 • 31 december 2018
  3 x 6 maanden optie op verlenging

Aantal uur

 • 32 – 36 uur per week

Neem contact op met

Mitchell van Donselaar
06 37 60 78 95
mitchell.van.donselaar@aserio.nl

Deze vacature doorsturen naar een vriend of bekende.