Senior communicatieadviseur Erfpacht en Uitgifte

 

Functieomschrijving

De gemeente Amsterdam is bezig met de invoering van een nieuw erfpachtstelsel van eeuwigdurende erfpacht. Dit betekent nieuwe regelgeving voor een grote groep erfpachters in de stad. Het communicatietraject hiervoor is in 2018 ondergebracht in de lijn bij de afdeling Erfpacht en Uitgifte. Een communicatieteam zorgt voor een goede invulling van de communicatieopgave. Daarnaast is de afdeling Erfpacht en Uitgifte bezig met een herijking (klantgericht werken, klanttevredenheid) en de ontwikkeling van klantportalen. Deze interne projecten vragen goede begeleiding, mede vanuit communicatie. In het Coalitieakkoord zijn aanvullende afspraken over erfpacht gemaakt. Het nieuwe stelsel staat mede daarom in de schijnwerpers. Dit vraagt o.a. om media-ervaring en politiek- bestuurlijke sensitiviteit. Het Communicatiebureau zoekt een senior communicatieadviseur.

Werkzaamheden

Als senior communicatieadviseur:

 • Adviseer je het management op het gebied van interne en externe communicatie
 • Coördineer je het communicatieplan 2018 (inclusief media-aanpak) en maak je een opzet voor 2019, inclusief communicatiekalender
 • Voer je het communicatieplan (mede) uit
 • Stuur je de direct betrokken junior en medior communicatieadviseurs aan, evenals de webredacteur (geen hiërarchisch leidinggevende)
 • Monitor je het communicatietraject
 • Overleg je met de woordvoerders van het bestuur en met de pers
 • Help je mee aan de verbetering van de communicatiekanalen en dienstverlening van de afdeling in de volle breedte

Gemeentelijke organisatie

De gemeentelijke organisatie bestaat uit vier clusters, een bestuurs- en concernstaf en zeven bestuurscommissies (stadsdelen). De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De clusters Ruimte en Economie, Sociaal, Dienstverlening en Informatie en Interne Dienstverlening bestaan uit afdelingen die expertise hebben op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken, inzamelen van huishoudelijk afval en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad. Meer informatie over de gemeentelijke organisatie is te vinden op: https://www.amsterdam.nl/

De opdrachtgever(s)

Bij het Communicatiebureau werken alle communicatiemedewerkers van de gemeente Amsterdam. Uitzonderingen zijn onder andere de voorlichters van de wethouders en woordvoerders van de stadsdelen. Het bureau bestaat uit vier afdelingen: Advies, Capaciteit en Ontwikkeling, Specialisten en Redacties. Daarnaast is er een flexpool.

Het Communicatiebureau zorgt voor alle communicatie binnen en buiten de gemeentelijke organisatie. Iedere collegeperiode wordt vastgesteld wat de speerpunten en thema’s zijn en jaarlijks wordt met opdrachtgevers in de stad bepaald hoeveel capaciteit waar nodig is. Op grond daarvan kan het bureaumedewerkers detacheren bij de verschillende organisatieonderdelen.

Het Communicatiebureau werkt volgens een aantal richtlijnen, zoals voor de gemeentelijke huisstijl. Het bureau heeft zelf specialisten in huis, waaronder vormgevers, tekstschrijvers, media- en campagneadviseurs. De inzet en de productie van communicatiemiddelen, bijvoorbeeld de gemeentelijke mediamix, stemmen communicatiemedewerkers af met de media-adviseurs.

 Eisen

 • Kandidaat heeft de afgelopen 2 jaar een ambtelijke aanstelling gehad bij de gemeente Amsterdam
 • Kandidaat beschikt minimaal over een HBO en/of WO werk- en denkniveau. Dit dient duidelijk te blijken uit het cv
 • De aangeboden kandidaat heeft minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring als senior communicatieadviseur met publiekscommunicatie bij een overheidsinstelling of een andere complexe organisatie. Dit dient duidelijk te blijken uit het cv door het gevraagde onderdeel te benoemen en/of te arceren
 • De aangeboden kandidaat heeft minimaal 2 jaar ervaring in de afgelopen 5 jaar als projectleider communicatie, waarbij je de eindverantwoordelijkheid hebt/had voor de communicatie. Dit dient duidelijk te blijken uit het cv door het gevraagde onderdeel te benoemen en/of te arceren.

Wensen

 • De aangeboden kandidaat is in staat om op niveau 5 van de kerntaken ‘analyseren’ en ‘adviseren’ van de Beroepsniveauprofielen te opereren. Licht dit toe aan de hand van een voorbeeld.
 • De aangeboden kandidaat heeft aantoonbare ervaring als senior communicatieadviseur, waarin de kandidaat voor zowel het MT als andere communicatieadviseurs het eerste aanspreekpunt is geweest. De ervaring dient duidelijk te blijken uit het cv door het gevraagde onderdeel te benoemen en/of te arceren
 • De aangeboden kandidaat heeft ervaring met het thema/het programma Wonen. Geef een voorbeeldproject waaruit blijkt dat jij als senior communicatieadviseur met dit thema te maken hebt gehad. De ervaring dient ook duidelijk te blijken uit het cv
 • De aangeboden kandidaat heeft aantoonbare ervaring als senior communicatieadviseur met mediagevoelige dossiers. Geef hiervan twee voorbeelden van dergelijke dossiers. De ervaring dient ook duidelijk te blijken uit het cv.

Aanleveren

 • Up-to-date cv geschreven naar de aanvraag
 • Een motivatie
 • Minimaal één referentie (naam, organisatie, functie en contactgegevens)
 • Geef een motivatie van maximaal 1 a4 waarin de kandidaat de rol als communicatieadviseur toelicht, binnen een project van vergelijkbare complexiteit. Belicht daarin een zelf ontwikkelde communicatiestrategie en zet uiteen welke rol jij voor de senior-adviseur ziet weggelegd binnen Erfpacht en Uitgifte.

Planning

De gesprekken zullen in week 39 gevoerd gaan worden, indien uitgenodigd.

Interesse?

Ben je nieuwsgierig en enthousiast geworden over deze tijdelijke opdracht in de rol van Medior communicatieadviseur Duurzaamheid bij onze opdrachtgever, neem dan direct contact op met Francis Schonfeldt via 030 219 2662 / 06 37 60 78 95 of stuur je CV naar sollicitatie@aserio.nl.

Je kunt ook hier je gegevens achterlaten.

Upload hier je CV

Overige informatie

Startdatum

 • 1 oktober 2018

( Vacature reeds ingevuld )

 • Voldoe je aan dit profiel ?
  Wij krijgen regelmatig soortgelijke vacatures binnen.Stuur ons je motivatie en CV en wij nemen contact met je op voor de mogelijkheden en vervolgstappen.

Locatie

 • Gemeente Amsterdam

Periode

 • tot 1 oktober 2019
 • optie tot verlenging met 6 maanden

Aantal uur

 • 32- 36 uur per week

Neem contact op met

Francis Schönfeldt
06 37 60 78 95
francis.schonfeldt@aserio.nl

Deze vacature doorsturen naar een vriend of bekende.