Medior communicatieadviseur

 

Functieomschrijving

Het Ingenieursbureau is dé partner binnen de gemeente Amsterdam op het gebied van inkoop, techniek en projectrealisatie in grond -, weg- en waterbouw en valt onder het cluster Ruimte en Economie van de gemeente Amsterdam. Met ca. 900 medewerkers werkt het Ingenieursbureau hard om de stad Amsterdam mooi, veilig, bereikbaar en schoon te houden. Het Ingenieursbureau stuurt op innovatie om nóg slimmer en effectiever met de ruimtelijke omgeving van de stad om te gaan. Wij hebben expertise op het gebied van civiele constructies, water en deltatechnologie, stedelijke inrichting en milieu, infrastructuur en verkeersadvies en project- en contractmanagement. Met grote ambitie voor de stad adviseren en sturen wij projecten van idee tot en met de uitvoering.

De groei van de economie maakt de druk op de organisatie de komende jaren groter. En informatievoorziening speelt een steeds prominentere rol in onze organisatie en binnen onze projecten.

Om te kunnen anticiperen op alle ontwikkelingen is er in 2018 voor 3 prioriteiten gekozen: bemensing organiseren, portfolioaanpak en informatievoorziening verbeteren. Om de prioriteiten kracht bij te zetten is er een programmateam opgezet waar de medior communicatieadviseur onderdeel van uitmaakt. Het programma heeft als doel initiatieven te bundelen en verbinden. En waar nodig te faciliteren en versnellen. Het programmateam faciliteert, jaagt aan, coördineert en prioriteert. Daarnaast is het programma ook een kweekvijver voor nieuwe projecten en ideeën.

Werkzaamheden

 • Je werkt zelfstandig communicatiestrategieën uit
 • Je geeft de verschillende opdrachtgevers strategisch communicatieadvies
 • Je ontwikkelt een communicatiestandaard voor het programma
 • Je redigeert teksten, levert (online) content aan en je bent verantwoordelijk voor de totstandkoming van relevante communicatiemiddelen
 • Je bent aanspreekpunt voor verschillende afdelingen binnen de gemeente, als het gaat om communicatie vanuit het programma.

Gemeentelijke organisatie

De gemeentelijke organisatie bestaat uit vier clusters, een bestuurs- en concernstaf en zeven bestuurscommissies (stadsdelen). De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De clusters Ruimte en Economie, Sociaal, Dienstverlening en Informatie en Interne Dienstverlening bestaan uit afdelingen die expertise hebben op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken, inzamelen van huishoudelijk afval en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad. Meer informatie over de gemeentelijke organisatie is te vinden op: https://www.amsterdam.nl/

De opdrachtgever(s)

Bij het Communicatiebureau werken alle communicatiemedewerkers van de gemeente Amsterdam. Uitzonderingen zijn onder andere de voorlichters van de wethouders en woordvoerders van de stadsdelen. Het bureau bestaat uit vier afdelingen: Advies, Capaciteit en Ontwikkeling, Specialisten en Redacties. Daarnaast is er een flexpool.

Het Communicatiebureau zorgt voor alle communicatie binnen en buiten de gemeentelijke organisatie. Iedere collegeperiode wordt vastgesteld wat de speerpunten en thema’s zijn en jaarlijks wordt met opdrachtgevers in de stad bepaald hoeveel capaciteit waar nodig is. Op grond daarvan kan het bureaumedewerkers detacheren bij de verschillende organisatieonderdelen.

Het Communicatiebureau werkt volgens een aantal richtlijnen, zoals voor de gemeentelijke huisstijl. Het bureau heeft zelf specialisten in huis, waaronder vormgevers, tekstschrijvers, media- en campagneadviseurs. De inzet en de productie van communicatiemiddelen, bijvoorbeeld de gemeentelijke mediamix, stemmen communicatiemedewerkers af met de media-adviseurs.

 Eisen

 • Kandidaat heeft de afgelopen 2 jaar een ambtelijke aanstelling gehad bij de gemeente Amsterdam
 • Kandidaat beschikt minimaal over een HBO en/of WO werk- en denkniveau. Dit dient duidelijk te blijken uit het cv
 • Kandidaat heeft minimaal 4 jaar aantoonbare relevante werkervaring (opgedaan in de laatste 10 jaar) als communicatieadviseur bij een grote complexe organisatie. Dit dient duidelijk te blijken uit het cv
 • Kandidaat heeft aantoonbare kennis van en ervaring met het produceren van alle mogelijke communicatiemiddelen. Dit dient duidelijk te blijken uit het cv.

Wensen

 • Kandidaat heeft minimaal 1 jaar aantoonbare ervaring met de inzet van webtechnologie en sociale media. Het aantal jaren ervaring dient duidelijk te blijken uit het cv
 • Kandidaat heeft aantoonbare ervaring met of interesse in communicatie van vastgoed- of infrastructurele projecten. Geef hiervan een voorbeeld in maximaal 5 regels en beschrijf daarin jouw rol
 • Kandidaat heeft als communicatieadviseur minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring met interne communicatie. Dit dient duidelijk te blijken uit het cv.

Aanleveren

 • Up-to-date cv geschreven naar de aanvraag
 • Een motivatie
 • Minimaal één referentie (naam, organisatie, functie en contactgegevens)
 • Geef aan de hand van een voorbeeld aan waarin duidelijk wordt gemaakt dat je ervaring hebt met het schakelen op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Gebruik hiervoor maximaal een halve A4. De ervaring dient ook duidelijk te blijken uit het cv.

Planning

De gesprekken zullen in week 39 gevoerd gaan worden, indien uitgenodigd.

Interesse?

Ben je nieuwsgierig en enthousiast geworden over deze tijdelijke opdracht in de rol van Medior communicatieadviseur bij onze opdrachtgever, neem dan direct contact op met Francis Schonfeldt via 030 219 2662 / 06 37 60 78 95 of stuur je CV naar sollicitatie@aserio.nl.

Je kunt ook hier je gegevens achterlaten.

Upload hier je CV

Overige informatie

Startdatum

 • 1 oktober 2018

( Vacature reeds ingevuld )

Voldoe je aan dit profiel ?
Wij krijgen regelmatig soortgelijke vacatures binnen.
Stuur ons je motivatie en CV en wij nemen contact met je op voor de mogelijkheden en vervolgstappen.

Locatie

 • Gemeente Amsterdam

Periode

 • tot 1 april 2019
 • optie tot verlenging met 6 maanden

Aantal uur

 • 24 uur per week

Neem contact op met

Francis Schönfeldt
06 37 60 78 95
francis.schonfeldt@aserio.nl

Deze vacature doorsturen naar een vriend of bekende.