Medior communicatieadviseur Duurzaamheid

 

Functieomschrijving

Amsterdam maakt werk van duurzaam leven. De agenda Duurzaamheid en een ambitieus collegeprogramma gaan de stad in beweging brengen. Amsterdammers, bewoners, ondernemers en instellingen moeten maatregelen treffen. De overheid, Rijk en gemeente faciliteren hierbij. Om Amsterdammers in actie te krijgen is veel communicatie nodig: informeren, enthousiasmeren en activeren.

Het team Duurzaamheid van de gemeentelijke dienst Ruimte en Duurzaamheid zet zich daar vol voor in. Onderdeel van het team is een groep van 8 communicatieadviseurs, verdeeld over de onderwerpen Energietransitie, Luchtkwaliteit en kerntaken. Voor het laatste onderwerp zoeken we een medior communicatieadviseur voor 32 uur per week.

De adviseur ondersteunt een aantal specifieke teams en projecten, is aanspreekpunt en aanjager van een aantal stedelijke duurzame evenementen en is een van de redacteuren voor web en social.

Werkzaamheden

 • Je werkt zelfstandig communicatiestrategieën uit
 • Je geeft zelfstandig communicatieadvies
 • Je laat communicatiemiddelen vervaardigen
 • Je neemt deel aan projectteam overleggen
 • Je houdt je bezig met webcare/social media en webteksten
 • Je bent het eerste aanspreekpunt voor diverse stedelijke evenementen met het thema duurzaamheid.

Gemeentelijke organisatie

De gemeentelijke organisatie bestaat uit vier clusters, een bestuurs- en concernstaf en zeven bestuurscommissies (stadsdelen). De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De clusters Ruimte en Economie, Sociaal, Dienstverlening en Informatie en Interne Dienstverlening bestaan uit afdelingen die expertise hebben op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken, inzamelen van huishoudelijk afval en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad. Meer informatie over de gemeentelijke organisatie is te vinden op: https://www.amsterdam.nl/

De opdrachtgever(s)

Bij het Communicatiebureau werken alle communicatiemedewerkers van de gemeente Amsterdam. Uitzonderingen zijn onder andere de voorlichters van de wethouders en woordvoerders van de stadsdelen. Het bureau bestaat uit vier afdelingen: Advies, Capaciteit en Ontwikkeling, Specialisten en Redacties. Daarnaast is er een flexpool.

Het Communicatiebureau zorgt voor alle communicatie binnen en buiten de gemeentelijke organisatie. Iedere collegeperiode wordt vastgesteld wat de speerpunten en thema’s zijn en jaarlijks wordt met opdrachtgevers in de stad bepaald hoeveel capaciteit waar nodig is. Op grond daarvan kan het bureaumedewerkers detacheren bij de verschillende organisatieonderdelen.

Het Communicatiebureau werkt volgens een aantal richtlijnen, zoals voor de gemeentelijke huisstijl. Het bureau heeft zelf specialisten in huis, waaronder vormgevers, tekstschrijvers, media- en campagneadviseurs. De inzet en de productie van communicatiemiddelen, bijvoorbeeld de gemeentelijke mediamix, stemmen communicatiemedewerkers af met de media-adviseurs.

 Eisen

 • Kandidaat heeft de afgelopen 2 jaar een ambtelijke aanstelling gehad bij de gemeente Amsterdam
 • Kandidaat beschikt minimaal over een HBO werk- en denkniveau. Dit dient duidelijk te blijken uit het cv.

Wensen

 • Kandidaat heeft affiniteit met het thema duurzaamheid. Licht dit in maximaal vijf regels toe aan de hand van een voorbeeld
 • Kandidaat heeft aantoonbare ervaring met het schrijven van teksten, zowel voor off-als online kanalen. Dit dient duidelijk te blijken uit het cv door het gevraagde onderdeel te benoemen en/of te arceren.
 • De aangeboden kandidaat heeft aantoonbare ervaring met social media en webcare. Dit dient duidelijk te blijken uit het cv door het gevraagde onderdeel te benoemen en/of te arceren.
 • De aangeboden kandidaat heeft aantoonbare ervaring als communicatieadviseur in een projectorganisatie waarbij de kandidaat verbindend optrad richting diverse interne actoren. Dit moet duidelijk blijken uit het cv door het gevraagde onderdeel te benoemen en/of te arceren.
 • De aangeboden kandidaat heeft aantoonbare ervaring met het organiseren van en communicatie over publieksevenementen. Geef hiervan twee relevante voorbeelden in maximaal 5 regels.

Aanleveren

 • Up-to-date cv geschreven naar de aanvraag
 • Een motivatie
 • Één referentie (naam, organisatie, functie en contactgegevens)
 • Beschrijf in maximaal 1 A4 jouw blik op het thema duurzaamheid en licht daarin de rol voor communicatie toe
 • Lever een geschreven referentie van een project van vergelijkbare aard (qua grootte en/of thematiek en/of problematiek).

Planning

De gesprekken zullen in week 38 gevoerd gaan worden, indien uitgenodigd.

Interesse?

Ben je nieuwsgierig en enthousiast geworden over deze tijdelijke opdracht in de rol van Medior communicatieadviseur Duurzaamheid bij onze opdrachtgever, neem dan direct contact op met Francis Schonfeldt via 030 219 2662 / 06 37 60 78 95 of stuur je CV naar sollicitatie@aserio.nl.

Je kunt ook hier je gegevens achterlaten.

Upload hier je CV

Overige informatie

Startdatum

 • 1 oktober 2018

( Vacature reeds ingevuld )

Voldoe je aan dit profiel ?
Wij krijgen regelmatig soortgelijke vacatures binnen.

Stuur ons je motivatie en CV en wij nemen contact met je op voor de mogelijkheden en vervolgstappen.

Locatie

 • Gemeente Amsterdam

Periode

 • tot 1 april 2019
 • optie tot verlenging met 6 maanden

Aantal uur

 • 32 uur per week

Neem contact op met

Francis Schönfeldt
06 37 60 78 95
francis.schonfeldt@aserio.nl

Deze vacature doorsturen naar een vriend of bekende.