Medewerker Mediateam / Webredacteur

 

Opdrachtomschrijving

In de missie van onze opdrachtgever, een gemeentelijke organisatie staat: “We weten wat er leeft in onze gemeente”. Dit geldt als geen ander voor de afdeling Publiekscontact en advies. Hier komen klantvragen binnen, worden verder geleid de organisatie in, afgestemd, geanalyseerd, geduid en indien nodig vertaald in (communicatie)adviezen aan vakafdelingen.

De medewerkers van het mediateam binnen deze afdeling houden zich bezig met content, communicatie en projecten. Het mediateam is  verantwoordelijk voor de kwaliteit van de gemeentelijke content, zowel online als offline en de gemeentebrede communicatiemiddelen.  De medewerkers zorgen er zo voor dat klanten (burgers, bedrijven, instellingen, politiek) en collega’s (met name ook die op het KCC) op elk moment kunnen beschikken over toegankelijke, actuele, vraaggerichte informatie. Dit in nauw overleg met de vakafdelingen.

Medewerkers kunnen verschillende werkpakketten hebben met eigen accenten. Wij zijn nu op zoek naar een tijdelijk medewerker die met name aan de slag gaat met webredactie, productie van teksten (webteksten, nieuwsbrieven, vacatureteksten, etc.), en social media.

De medewerker zal ook werkzaam zijn in onze newsroom, een fysieke plek binnen het stadhuis waar continu on- en offline gemonitord wordt wat er speelt en leeft in de gemeente, om daar (als dat nodig is) snel op te reageren vanuit diverse (communicatieve) disciplines. In deze newsroom werken medewerkers volgens een rooster in diverse rollen: als contentredacteur, webcaremedewerker en analist.  

Wie zoeken wij dan?

De kandidaat heeft een communicatieopleiding op HBO niveau en heeft ten minste vijf jaar ervaring als medewerker communicatie. De kandidaat beschikt over uitstekende schriftelijke communicatievaardigheden, heeft ruime ervaring met het schrijven van teksten voor zowel online als offline kanalen en beschikt daarnaast over kennis en ervaring met het content management systeem XperienCentral. De kandidaat heeft ervaring met het maken van online magazines bij voorkeur met Instant Magazine. De kandidaat heeft ook ervaring met het maken en versturen van online nieuwsbrieven, bij voorkeur met Copernica. De kandidaat heeft ervaring met het werken in een gemeentelijke organisatie. Kennis van Amersfoort is een pre.

Eisen

Opleiding

De kandidaat heeft een communicatieopleiding op ten minste HBO niveau.

Werkervaring

 • De kandidaat heeft ten minste vijf jaar ervaring als medewerker communicatie /webredacteur aantoonbaar via CV.
 • De kandidaat beschikt over uitstekende schriftelijke communicatievaardigheden en heeft meerdere jaren ervaring met het schrijven van teksten voor zowel online als offline kanalen, aantoonbaar via CV.
 • De kandidaat beschikt over ruime kennis en ervaring met het content management systeem XperienCentral, aantoonbaar via CV.
 • De kandidaat heeft ervaring met het maken van online magazines, aantoonbaar via CV.
 • De kandidaat heeft ook ervaring met het maken en versturen van online nieuwsbrieven, aantoonbaar via CV.
 • De kandidaat heeft recente ervaring met het werken in een gemeentelijke organisatie, aantoonbaar via CV.

Interesse?

Ben je nieuwsgierig en enthousiast geworden over deze tijdelijke opdracht in de rol van Medewerker Mediateam / Webredacteur bij onze opdrachtgever, neem dan direct contact op met Edwin Groen via 030 219 2662 / 06 50 24 6996 of stuur je CV naar sollicitatie@aserio.nl.

Je kunt ook hier je gegevens achterlaten.

Upload hier je CV

Overige informatie

Startdatum

 • 1 juli 2018
  ( vacature reeds ingevuld )

Voldoe je aan dit profiel ?
Wij krijgen regelmatig soortgelijke vacatures binnen.

Stuur ons je motivatie en CV en wij nemen contact met je op voor de mogelijkheden en vervolgstappen.

Locatie

 • omgeving Utrecht

Periode

 • tot eind december 2018 + optie op verlenging 2 x 3 maanden

Aantal uur

 • 24 uur per week

Neem contact op met

Edwin Groen
06 50 24 6996
edwin.groen@aserio.nl

Deze vacature doorsturen naar een vriend of bekende.