Klantmanager Wmo (Procesregisseur)

 

Een ervaren doorpakker met een groot hart, die niet zorgt voor- maar zorgt dat. Je bent onderdeel van de Wmo wijkteams (Keten Maatschappelijke Ondersteuning).

Functieomschrijving

Gemeente Breda is verantwoordelijk voor de Wmo in de gemeente Breda. Binnen het Sociaal Economisch Domein van de gemeente Breda willen we burgers tijdig, nabij, integraal en op maat ondersteunen bij het vinden van een oplossing. Daarbij wordt intensief samengewerkt met het Zorg voor Elkaar Breda Netwerk.

Wat ga je doen?

Het is de bedoeling dat iedere klant die gebruik maakt van diensten en voorzieningen die door de gemeente worden toegekend, een plan heeft en een regisseur die toeziet op het effect van de inzet.

We zoeken een klantmanager die klanten met de vraag naar een maatwerkvoorziening, kan ondersteunen bij het maken van een persoonlijk plan. Het gaat vaak om klanten met problemen op meerdere levensdomeinen.

De procesregisseur maakt afspraken met de klant en andere partijen over benodigde ondersteuning en kent deze waar nodig toe. Bij het toekennen van een maatwerkvoorziening stuurt de klantmanager op het proces en monitort de resultaten.

Hij/zij is aanspreekbaar voor de klant en betrokken partijen indien er knelpunten zijn in de uitvoering van het plan. Hij/zij onderneemt actie als doelen niet gehaald worden. Hij/zij schaalt de zorg weer af zodra dit kan.

De klantmanager voert gesprekken met klanten die problemen ervaren op een van de levensdomeinen. De klantmanager werkt nauw samen met partijen uit het voorliggend veld (o.a. maatschappelijk werk) en met aanbieders van Wmo zorg.

De klantmanager betrekt waar naar nodig andere gemeentelijke professionals op het terrein van werk en inkomen, schulden, jeugd etc. Omdat het soms gaat om complexe casuïstiek organiseert de klantmanager waar nodig  netwerkgesprekken met de betrokkenen om ervoor te zorgen dat er daadwerkelijk sprake is van 1 plan, waaraan de klant en partijen samen werken.

Wie zoeken we?

De klantmanager is een stevige persoonlijkheid, in staat om mensen maximaal in hun kracht te zetten.  Het is een doorzetter die niet loslaat, iemand die sterk is in de dialoog en de verbinding met anderen. De procesregisseur ziet ieder mens als waardevol en benaderd mensen met respect en warmte. Hij/zij durft de confrontatie aan te gaan en de waarheid te zeggen, ook al komt dat de ander niet uit.

De klantmanager heeft ruime ervaring met de doelgroep; het gaat voornamelijk om kwetsbare mensen die vaak op verschillende levensdomeinen problemen ervaren. I.v.m.  inval voor ziekte, zoeken we iemand met veel ervaring, ook in complexe situaties. (Ervaring met GGZ problematiek, verslavingszorg, etc is een pré.)

Eisen

 • Kandidaat is HBO opgeleid
 • Kandidaat heeft uitgebreide ervaring met de maatwerkvoorziening begeleiding
 • Kandidaat past in het team
 • Kandidaat is communicatief vaardig

Wensen

 • Kandidaat heeft ervaring binnen een gemeente als Wmo Consulent
 • Kandidaat heeft ervaring als zelfstandig opererend professional binnen een dynamisch team, bij voorkeur in de rol van senior of een soortgelijke functie
 • Ervaring in een grote gemeente (plus netwerk) minimaal ter grootte van Breda

Aanleveren

 • Up-to-date cv geschreven naar de aanvraag
 • Een motivatie
 • Één referentie (naam, organisatie, functie en contactgegevens)

 

Interesse?

Ben je nieuwsgierig en enthousiast geworden over deze tijdelijke opdracht in de rol van Klantmanager Wmo bij onze opdrachtgever, neem dan direct contact op met Francis Schonfeldt via 030 219 2662  of stuur je CV naar sollicitatie@aserio.nl.

Je kunt ook hier je gegevens achterlaten.

Upload hier je CV

Overige informatie

Startdatum

 • 1 oktober 2018
  (vacature reeds ingevuld)

  Voldoe je aan dit profiel ?
  Wij krijgen regelmatig soortgelijke vacatures binnen.

  Stuur ons je motivatie en CV en wij nemen contact met je op voor de mogelijkheden en vervolgstappen.

Locatie

 • Gemeente Breda

Periode

 • tot en met 31-12-2018 (optie tot verlenging)

Aantal uur

 

 • 32 – 36 uur per week

Neem contact op met

Francis Schonfeldt
030 219 2662
francis.schonfeldt@aserio.nl

Deze vacature doorsturen naar een vriend of bekende.