Coördinator Wmo

 

Organisatie

Bouw mee met de gemeente Westland. De gemeente Westland is met ruim 100.000 inwoners één van de dertig grootste gemeenten in Nederland. Met haar duurzame en innovatieve glastuinbouwcluster is de gemeente Westland een belangrijke economische motor. Op een inspirerende manier biedt gemeente Westland haar inwoners ruimte, rust, groen en woonomgevingen met aantrekkelijke recreatiemogelijkheden en voorzieningen. Een vitale economie en een bloeiend verenigingsleven zorgen voor een dynamische en actieve gemeente. Slagkracht, ambitie, innovatie en professionaliteit, dat zijn de kernbegrippen waar het in Westland om draait!

Gemeente Westland is een uitdagende en eigentijdse werkgever, die continu in ontwikkeling is. We zijn een actieve werkorganisatie met een prettige, informele werksfeer en volop ontwikkelingsmogelijkheden. We sturen op resultaten en het tonen van eigen initiatief wordt gewaardeerd. Bij de gemeente Westland werken zo’n 850 betrokken medewerkers. Deze zijn onderverdeeld in vier clusters: Dienstverlening, Beleid, Ruimte en Bedrijfsvoering, met daarnaast een unit Concerncontrol en eenheid Bureau gemeentesecretaris.

Cluster Dienstverlening

De collega’s die werkzaam zijn binnen dit cluster, verstrekken informatie en leveren de individuele gemeentelijke diensten aan inwoners en organisaties. Het cluster bestaat nu uit 7 teams en maakt de komende tijd de omslag naar een procesgerichte manier van organiseren. Zo streven we naar een dienstverlening die past bij de huidige tijd waarbij de behoefte van inwoners en organisaties centraal staat. Wil je iets voor de maatschappij betekenen, dan is dit cluster zeker iets voor jou.

Team Wmo

Team Wmo dragen zorg voor de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), handhaving kinderopvang en het Leerlingenvervoer. Inwoners van de gemeente kunnen hier terecht voor informatie, advies en ondersteuning op het gebied van wonen, welzijn en maatschappelijke ondersteuning. Wij werken integraal aan de doelstelling om de inwoner zo lang mogelijk zelfstandig te laten functioneren. Vanaf 2019 gaat de gemeente Westland resultaatsturing invoeren. Daartoe moet een groot deel van het Wmo klantbestand in 2019 geherindiceerd worden. Voor deze klus zijn wij op zoek naar een Coördinator.

Functieomschrijving

Als Coördinator ben je het eerste aanspreekpunt voor het project herindicaties resultaatsturing Wmo. Je fungeert als spin in het web en bent de ondersteuner en adviseur van het projectteam herindicatie resultaatsturing Wmo. Je doet voorstellen tot optimalisering van de herindicaties op het gebied van processen, kwaliteit en efficiency en werkt daartoe samen met procesbegeleider Wmo, applicatiebeheerders, kwaliteitsadviseurs en juridisch adviseurs. Ook draag je mede zorg voor het genereren van managementinformatie en behalen van de gestelde deadlines. Je bent, binnen de gestelde kaders, primair verantwoordelijk voor de coördinatie van de herindicaties Wmo o.b.v. resultaatsturing. In de dagelijkse praktijk van de functie-uitoefening kunnen verschillende accenten worden gelegd, afhankelijk van in- en externe factoren zoals wets- en beleidswijzigingen. Je wordt aangestuurd door de teammanager.

Eisen

 • Minimaal een HBO opleiding gevolgd (paramedisch, sociaal maatschappelijk of sociale zekerheid).

Wensen

 • Een afgeronde opleiding op minimaal HBO bachelor niveau
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar als coördinator / projectleider
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar met resultaatsturing
 • Aantoonbare kennis van de regio Haaglanden blijkend uit relevante werkervaring

Aanleveren

 • Up-to-date cv geschreven naar de aanvraag
 • Een motivatie
 • Twee referenties (naam, organisatie, functie en contactgegevens)

Planning

De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op maandag 5 november 2018 van 15.30 – 17.00 uur én dinsdag 6 november 2018 van 12.30 – 13.30 uur, indien uitgenodigd.

Interesse?

Ben je nieuwsgierig en enthousiast geworden over deze tijdelijke opdracht in de rol van Coördinator Wmo bij onze opdrachtgever, neem dan direct contact op met Francis Schonfeldt via 030 219 2662  of stuur je CV naar sollicitatie@aserio.nl.

Je kunt ook hier je gegevens achterlaten.

Upload hier je CV

Overige informatie

Startdatum

 • Zo spoedig mogelijk

( Vacature reeds ingevuld )

Voldoe je aan dit profiel ?
Wij krijgen regelmatig soortgelijke vacatures binnen.

Stuur ons je motivatie en CV en wij nemen contact met je op voor de mogelijkheden en vervolgstappen.

Locatie

 • Gemeente Westland

Periode

 • 12 maanden

Aantal uur

 • 36 uur per week

Neem contact op met

Francis Schonfeldt
030 219 2662
francis.schonfeldt@aserio.nl

Deze vacature doorsturen naar een vriend of bekende.