Contractmanager Sociaal Domein

 

Werkomgeving

Het Shared servicecentrum ONS is een organisatie die diensten verricht voor de gemeente Kampen, gemeente Zwolle en de Provincie Overijssel. In de toekomst treden mogelijk ook andere organisaties toe.

ONS Inkoop & Contractmanagement
Bij ONS Inkoop & Contractmanagement (I&C) werken we volgens een categoriemanagement structuur. De maximale toegevoegde waarde kan inkoop leveren op het snijvlak waar politieke besluiten worden omgezet in beleid. Wij sluiten daar bij aan door al in een vroeg stadium met onze partners te overleggen over hun doelen en hoe inkoop daarbij kan helpen. Daarnaast is er continue aandacht voor optimalisatie van inkoopprocessen en contract resultaten.

Ook richten we ons op het ontwikkelen van inkoop bewustzijn bij de klant als middel om inkoop verder te professionaliseren. Als contractmanager ben je onderdeel van het team I&C waarin  inkoopadviseurs, contractbeheerders, aanbestedingsjuristen en contractmanagers werkzaam zijn.

Regionaal Serviceteam Jeugd IJsselland (RSJ)
Wij zoeken een contractmanager voor het aandachtsgebied Jeugd binnen het sociaal domein.
De contractmanager Jeugd werkt bij de Bedrijfsvoeringsorganisatie van de regio IJsselland, het Regionaal Serviceteam Jeugd, hierna afgekort met RSJ.

De 11 samenwerkende gemeenten in IJsselland (Dalfsen, Deventer, Hardenberg, Kampen, Olst-Wijhe, Ommen, Raalte, Staphorst, Steenwijkerland, Zwartewaterland en Zwolle) hebben een programmabudget voor jeugdhulp van ongeveer € 110 miljoen. Het RSJ voert onder andere de inkoop en het contractmanagement uit voor deze gemeenten. De regio IJsselland heeft 175 jeugdhulp aanbieders gecontracteerd.

Als contractmanager werk je nauw samen met de inkoper, projectleiders en de beleidsadviseurs van de 11 gemeenten aan de doorontwikkeling van het IJssellands inkoopmodel en professionaliseren van contractmanagement. Met jouw kennis en ervaring op het gebied van contractmanagement ondersteun je de beleidsmakers én de aanbieders bij de implementatie van de reeds afgesloten overeenkomsten en de transformatieopgave waar we met elkaar voor staan. Het leggen van contacten en onderhouden van relaties met gemeenten (beleid, front- en backoffice) en aanbieders is een belangrijk onderdeel van de functie.

De standplaats voor deze functie is Zwolle.

Functieomschrijving

Als contractmanager ben je verantwoordelijk voor de naleving van de inhoud van de contracten met de jeugdhulpaanbieders. Je voert gesprekken, monitort op basis van aangeleverde productiegegevens en zoekt naar meerdere manieren om een goede indruk van de contractnaleving te krijgen.

Je bent ondernemend, creatief en creëert daarmee kansen en ziet mogelijkheden om op een andere manier het gesprek aan te gaan. Samen met de andere contractmanagers bouw je aan de professionaliteit van contractmanagement. Je bent politiek sensitief en de bindende factor in de driehoek: gemeenten, jeugdhulpaanbieders en RSJ.

Kern
– Evalueren en bijsturen van de geleverde diensten;
– Signaleren en anticiperen op de behoeftes van de gemeenten t.a.v. de geboden dienstverlening,
– Deelnemen in projectgroepen voor inkoopontwikkeling;
– Creatief verbinder op operationeel niveau;
– Enthousiasmeren van jeugdhulpaanbieders om actief bezig te zijn met de veranderopgave.

Eisen

 • Minimaal 5 jaar ervaring als Contractmanager in de afgelopen 7 jaar.
 • Minimaal 1,5  jaar ervaring Contractmanager in de jeugdzorg.
 • Aantoonbaar kennis van en ervaring met analyse en interpretatie van financiën van organisaties / leveranciers.
 • Op CV aantoonbaar minimaal een afgeronde HBO opleiding.

Wensen

 • Op CV aantoonbaar minimaal 2 jaar werkervaring, opgedaan in de afgelopen 5 jaar, met contractmanagement Sociaal Domein binnen een lokale of regionale overheid.
 • Op CV aantoonbare werkervaring met contractmanagement binnen de publieke sector.
 • De kandidaat dient gemotiveerd aan te geven waarom hij/zij geschikt is voor deze opdracht en voldoet aan de competenties (door middel van voorbeelden). De brief dient door de kandidaat zélf geschreven te worden en wordt door de opdrachtgever getoetst aan de hand van de omschreven functietaken en/of competenties in de opdracht/kandidaat omschrijving.

Competenties

Omdat je gewoon jezelf bent, ben je sterk in het opbouwen en onderhouden van relaties. Jij bent de contractmanager waarmee de klant graag zaken wil doen omdat je, gevraagd en ongevraagd, met creatieve oplossingen komt die het best aansluiten bij de vraag.

 • Analyse- en oordeelsvorming
 • Omgevingsbewust
 • Organisatiesensitiviteit
 • Netwerker
 • Samenwerken
 • Overtuigingskracht
 • Plannen en organiseren
 • Doener
 • Creatief verbinder

Aanleveren

 • Up-to-date cv geschreven naar de aanvraag
 • Een motivatiebrief, maximaal 1/2 A-4 pagina
 • Twee referenties (naam, organisatie, functie en contactgegevens)

Planning

Gesprekken met kandidaten vinden plaats op woensdag 5 december tussen 9h00 en 11h30, indien uitgenodigd.

Interesse?

Ben je nieuwsgierig en enthousiast geworden over deze tijdelijke opdracht in de rol van Contractmanager Sociaal Domein bij onze opdrachtgever, neem dan direct contact op met Francis Schonfeldt via 030 219 2662  of stuur je CV naar sollicitatie@aserio.nl.

Je kunt ook hier je gegevens achterlaten.

Upload hier je CV

Overige informatie

Startdatum

 • 1 januari 2019

( Vacature reeds ingevuld )

Voldoe je aan dit profiel ?
Wij krijgen regelmatig soortgelijke vacatures binnen.

Stuur ons je motivatie en CV en wij nemen contact met je op voor de mogelijkheden en vervolgstappen.

Locatie

 • Gemeente Zwolle

Periode

 • 6 maanden, optie tot 3 x 2 maanden verlenging

Aantal uur

 • 36 uur per week

Neem contact op met

Francis Schonfeldt
030 219 2662
francis.schonfeldt@aserio.nl

Deze vacature doorsturen naar een vriend of bekende.