Consulent Jeugd

 

Organisatie

De Gemeente Leidschendam-Voorburg is een ambitieuze organisatie met ca 650 medewerkers, die zich ontwikkelt naar een regiegemeente. Wij geven vorm aan Het Nieuwe Werken: slimmer, efficiënter en effectiever, gebruik makend van nieuwe technologieën. Onze ambitie is om in 2018 de Beste Gemeentelijke Dienstverlener van Nederland te zijn. Dit vraagt veel van onze medewerkers. Als organisatie doen wij er alles aan om onze medewerkers hier optimaal in te faciliteren. Ons moderne kantoor en onze mobile devices bieden alle mogelijkheden om optimaal te flexwerken (flexibel, tijd- en plaats onafhankelijk). Dit alles doen we onder het motto: Vertrouwen, Verbinden en Verantwoordelijkheid.

Het Contourenplan biedt de handvatten voor het ontwikkelen van de organisatie. Onze vijf organisatieprincipes zijn:

 1. we werken opgavegericht
 2. we geven ruimte en vertrouwen
 3. we zijn samen verantwoordelijk
 4. we werken met heldere opdrachten
 5. we worden elke dag beter

De afdeling

De afdeling Werk, Inkomen, Jeugd en Zorg (WIJZ) bestaat totaal uit 150 FTE in verschillende, veelal multidisciplinaire teams. Elk team wordt aangestuurd door een coachend teamleider. Naast de uitvoering van de dienstverlening van het gehele sociaal domein binnen Leidschendam-Voorburg, voert de afdeling WIJZ de dienstverlening op het terrein van werk en inkomen voor de gemeente Wassenaar en Voorschoten. Uitgangspunt hierbij is klantgericht- en bedrijfsmatig werken. Begrippen als eigen verantwoordelijkheid, creativiteit en flexibiliteit zijn verbonden aan de wijze waarop onze medewerkers hun taken uitvoeren. Momenteel is de afdeling bezig om een aantal vernieuwingen in de dienstverlening te realiseren.

Opdracht

Als Consulent jeugd heb je een dynamische functie waarin je binnen het vrijwillig kader een onderzoekende, richtinggevende en adviserende rol hebt. De gemeente biedt je een basisplek, waar je in een multidisciplinair team werkt, binnen de afdeling Sociaal Domein.

Om te onderzoeken wat de hulpvraag is, kom je thuis bij de gezinnen, ga je met kinderen en ouders in gesprek en overleg je met de betrokken instanties over wat nodig is. De veiligheid en ontwikkeling van de jeugdige staat altijd centraal, je doet wat nodig is om deze veiligheid te waarborgen. Om te bepalen welke hulp in een gezin nodig is vinden indien nodig huisbezoeken plaats.

De interventies die de Consulent jeugd inzet hebben als doel de eigen kracht van het gezinssysteem te vergroten. De Consulent jeugd kan doorverwijzen naar passende jeugdhulp, jeugd GGZ of PGB.

De Consulent jeugd is in staat om hulpvragen te verhelderen en brengt door middel van een brede uitvraag op de zorgen en krachten de situatie zo compleet mogelijk in kaart. De Consulent jeugd doet dit altijd vanuit de gedachte samen met de inwoner en hulpverlening aan de slag te gaan. Dit heeft als doel om het gezinssysteem als geheel te versterken zodat het uiteindelijk op eigen kracht en zonder of met minimale ondersteuning verder kan.

Het doel van de Consulent jeugd is goede zorg mogelijk maken voor gezinnen die dit nodig hebben. Na alle benodigde informatie te hebben verzameld, maken de Consulent jeugd en het gezinssysteem tezamen een integraal ondersteuningsplan volgens het principe één huishouden, één plan, één regisseur. Indien gewenst kan er een verleningsbesluit afgegeven worden.

Daarnaast waarborgt en realiseert de Consulent jeugd zijn eigen professionele ontwikkeling en vertegenwoordiging van jeugd binnen het sociale domein zodanig dat relevante kennis voor de uitvoering van de werkzaamheden te allen tijde actueel is.

Eisen

Als Consulent jeugd voldoe je aan de volgende functie-eisen:

 • Je beschikt over een afgeronde HBO opleidingSociaal Pedagogische Hulpverlening of Maatschappelijk Werk en Dienstverlening;
 • Je hebt aantoonbare actuele kennis en ervaring binnen het werkveld van de Jeugdzorg;
 • Je hebt ervaring met de ontwikkelingen in en de samenwerking binnen het sociaal domein waarin samen wordt gewerkt met de afdelingen WMO en Werk & inkomen; en daarnaast in samenwerking met het maatschappelijk voorveld.
 • ‘Bring your own device’ is van toepassing. Dit houdt in dat de kandidaat die de opdracht gegund krijgt zelf een mobiele telefoon inclusief abonnement moet meenemen voor alle zakelijke contacten. Ditzelfde geldt voor een laptop cq iPad.

Wensen

 • Minimaal een afgeronde HBO Bachelor SPH of MWD
 • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in de jeugdzorg in een soortgelijke functie in de afgelopen 4 jaar
 • SKJ geregistreerd (registratienummer en -datum vermelden in het cv)

Competenties

 • Flexbiliteit;
 • Stressbestendig;
 • Teamspeler;
 • Empathisch vermogen;
 • Motiverende gespreksvaardigheden;
 • Netwerken;
 • Conflicthantering;
 • Cultuursensitiviteit (intercultureel werken).

Aanleveren

 • Up-to-date cv geschreven naar de aanvraag
 • Een motivatie
 • Één referentie (naam, organisatie, functie en contactgegevens)

Interesse?

Ben je nieuwsgierig en enthousiast geworden over deze tijdelijke opdracht in de rol van Consulent Jeugd bij onze opdrachtgever, neem dan direct contact op met Francis Schonfeldt via 030 219 2662  of stuur je CV naar sollicitatie@aserio.nl.

Je kunt ook hier je gegevens achterlaten.

Upload hier je CV

Overige informatie

Startdatum

 • Zo spoedig mogelijk

(vacature reeds ingevuld)

Voldoe je aan dit profiel ?
Wij krijgen regelmatig soortgelijke vacatures binnen.

Stuur ons je motivatie en CV en wij nemen contact met je op voor de mogelijkheden en vervolgstappen.

Locatie

 • Gemeente Leidschendam – Voorburg

Periode

 • 3 maanden

Aantal uur

 

 • 36 uur per week

Neem contact op met

Francis Schonfeldt
030 219 2662
francis.schonfeldt@aserio.nl

Deze vacature doorsturen naar een vriend of bekende.