Communicatieadviseur Afval

 

De opdracht

In 2030 wil onze opdrachtgever een ‘afvalloze stad’ zijn, waar afval grondstof wordt voor nieuwe producten. De gemeente stapt hiertoe tussen half 2017 en 2020 geleidelijk over op een nieuwe manier van huishoudelijke afvalinzameling: omgekeerd inzamelen.

Het afval dat herbruikbaar is (papier, GFT, PMD) haalt ROVA op aan huis. Restafval brengen mensen weg naar ondergrondse verzamelcontainers in de buurt. Omgekeerd inzamelen start geleidelijk, wijk voor wijk, maximaal 5.000 huishoudens tegelijk. Zo kan de introductie zorgvuldig gebeuren. Over de voorlopig gekozen containerlocaties ontvangen bewoners een brief met informatie. Ook worden inloopbijeenkomsten in de buurt georganiseerd, waar iedereen vragen kan stellen over de nieuwe manier van inzameling en de voorgestelde containerlocaties. Bij twijfel over een locatie kan in overleg naar een alternatief worden gezocht.

Voor de stapsgewijze begeleiding van de overgaan naar omgekeerd inzamelen zoeken we een communicatieadviseur die de projectleider en beleidsmedewerker adviseert, met stakeholders in gesprek gaat en de communicatie met bewoners uitvoert. Het gaat hierbij met name om uitleg over het nieuwe systeem (wat het is, hoe het werkt, wanneer en hoe het start) via diverse communicatiemiddelen en bijeenkomsten.

Daarnaast gaat de communicatieadviseur in overleg met de beleidsadviseur afval aan de slag met een gedragscampagne rond huishoudelijk afval als onderdeel van het programma VANG (van afval naar grondstof) en de aanvullende beleidsvisie Stad zonder afval in 2030 die momenteel opgesteld wordt door de beleidsafdeling. Ook gaat de communicatieadviseur de communicatie uitvoeren met de bewoners in hoogbouwcomplexen. Voor deze groep bewoners wordt een pilot uitgevoerd om het scheidingspercentage van herbruikbaar afval te vergroten.

Wie zoeken wij dan?

De kandidaat heeft een communicatieopleiding op HBO niveau en ten minste vijf jaar ervaring in communicatie bij de overheid. Ervaring met bewonerscommunicatie is een vereiste, ervaring met afvalcommunicatie en met gedragsverandering is een pre.

De kandidaat beschikt over de communicatieve vaardigheden om op alle niveaus te adviseren en steekt ook zelf graag de handen uit de mouwen (combinatie van advisering en hands-on schrijven en ontwikkelen communicatiemateriaal). De kandidaat heeft daarbij een goede antenne voor wanneer iets politiek-bestuurlijk gevoelig ligt en weet dan ook hoe te acteren. Ook is de kandidaat goed in staat om met uiteenlopende doelgroepen het gesprek aan te gaan over zaken waarin de belangen soms zeer uiteen lopen.

Gezien de aard van het werk verwachten wij van de kandidaat dat deze over uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden beschikt, pro-actief is, vasthoudend, kan omgaan met pieken en dalen in werkdruk en zelfstandig kan opereren. Omdat er ook (inloop)bijeenkomsten in de avonduren worden georganiseerd verwachten wij dat de adviseur in voorkomende gevallen ook buiten kantooruren inzetbaar is.

Eisen

Opleiding

  • Een succesvol afgeronde communicatieopleiding op HBO niveau

Werkervaring

  • Minstens 5 jaar ervaring als communicatieadviseur bij overheid
  • Ruime ervaring met bewonerscommunicatie. Dit is aantoonbaar op het CV.

Interesse?

Ben je nieuwsgierig en enthousiast geworden over deze tijdelijke opdracht in de rol van Communicatieadviseur Afval bij onze opdrachtgever, neem dan direct contact op met Mitchell van Donselaar via 030 219 2662 / 06 37 60 78 95 of stuur je CV naar sollicitatie@aserio.nl.

Je kunt ook hier je gegevens achterlaten.

Upload hier je CV

Overige informatie

Startdatum

  • 1 juli 2018
    ( Vacature reeds ingevuld )

Voldoe je aan dit profiel ?
Wij krijgen regelmatig soortgelijke vacatures binnen.

Stuur ons je motivatie en CV en wij nemen contact met je op voor de mogelijkheden en vervolgstappen.

Locatie

  • omgeving Utrecht

Periode

  • tot 1 juli 2019
  • optie op verlenging 2 x 6 maanden

Aantal uur

  • 16 – 20 uur per week (gemiddeld)

Neem contact op met

Mitchell van Donselaar
06 37 60 78 95
mitchell.van.donselaar@aserio.nl

Deze vacature doorsturen naar een vriend of bekende.