Allround kwaliteitsmedewerker Wmo

 

Organisatie

Het team Bedrijfsvoering bestaat uit hoogwaardige professionals en ondersteunt de clusters Sociale Dienstverlening (SDV) en Maatschappelijke Ondersteuning en Zorg (MOZ). Het team bestaat uit vier disciplines: Functioneel Beheer, Informatievoorziening, Kwaliteit en Procescontrol die verschillende diensten en producten leveren om de clusters zo goed mogelijk te ondersteunen. De discipline Kwaliteit staat ervoor om de kwaliteit in de clusters MOZ en SDV zo hoog mogelijk te krijgen en te houden. Het team bestaat op dit moment uit 5 vaste kwaliteitsmedewerkers en een aantal die op projectbasis werkzaam zijn. De opgaven waar we als organisatie voor staan zijn groot, net als de hoeveelheid werk in het team en de discipline Kwaliteit. Om deze reden zoeken wij één kwaliteitsmedewerker met aandachtsgebied Wmo die samen met ons gaat werken aan deze opgaven.

Functieomschrijving

Jouw rol als kwaliteitsmedewerker sociaal domein

Als kwaliteitsmedewerker beweeg je tussen beleid en uitvoering en werk je intensief samen met de Casemanagers,Inkomensspecialisten, Processpecialisten, Functioneel Beheerders, Procescontrollers, Beleidsadviseurs en Gebiedsmanagers. Je bent verantwoordelijk voor het optimaliseren van de kwaliteit van de dienstverlening en de continue verbetering van de processen.

De taken van een kwaliteitsmedewerker:

· Je zorgt er voor dat de kwaliteit van de uitvoering geborgd blijft op het gebied van doelmatigheid en rechtmatigheid, waarbij werken volgens de bedoeling leidend is. Dit doe je bijvoorbeeld door het toetsen van bepaalde dossiers en de kwaliteit van inwerken, het coachen van medewerkers en het geven van werkinstructies op teamniveau of door deel te nemen aan casuïstiek overleggen;

· Je beheert, analyseert, controleert, bewaakt en adviseert gevraagd en ongevraagd over de Administratieve Organisatie (onder andere procesbeschrijvingen en documenten);

· Je analyseert (aankomende) wetgeving, beleid en jurisprudentie, past deze toe en legt deze uit, levert daar input voor, toetst deze op uitvoerbaarheid, en vertaalt deze in procesbeschrijvingen;

· Je levert een belangrijke bijdrage aan de planmatige implementatie van deskundigheidsontwikkeling, bijvoorbeeld door mee te schrijven aan een opleidingsplan en het verzorgen van trainingen. Een ander voorbeeld is het opstellen van periodieke rapportages en adviseren van het managementteam over controlebevindingen op het gebied van individuele kwaliteitsniveau.

Wat neem je mee?

Als kwaliteitsmedewerker ben je in staat de wetgeving moeiteloos toe te passen, uit te leggen en kennis over te dragen. Dit vanuit ‘de Bedoeling’, zodat de uitkomst altijd maatwerk is volgens de geest van de wet in plaats van de letter. De leefwereld van de klant staat daarbij voorop, in plaats van de systeemwereld. Je bent een echte teamplayer en sociaalvaardig. Door middel van je ‘hands on mentaliteit’ weet je snel je weg te vinden in de organisatie en vervul je daarin een verbindende rol. Om deze reden is het belangrijk dat je mondelinge en schriftelijke communicatie effectief, duidelijk en bondig is. Je werkt systematisch en gestructureerd. Het leveren van resultaat én kwaliteit staat bij jou hoog in het vaandel. Dit vraagt een stukje flexibiliteit en het kunnen prioriteren. Tot slot ben je initiatiefrijk. Je schroomt niet om aan te geven waar er processen verbeterd kunnen worden en komt met innovatieve ideeën.

Eisen

 • In CV dient aantoonbaar te zijn dat er minimaal een HBO opleiding is afgerond en kandidaat in staat is om op minimaal HBO werk- en denkniveau te functioneren.
 • Op CV is aantoonbaar dat de kandidaat beschikt over minimaal 4 jaar werkervaring als kwaliteitsmedewerker sociaal domein, waarvan minimaal 1 jaar aantoonbaar op het gebied van Wmo.

Wensen

 • Kandidaat beschikt aantoonbaar op CV over kennis van GWS4all en Mens Centraal (5%) -Kandidaat beschikt aantoonbaar op CV over kennis van, en ervaring met, KIC-online (5%).
 • Kandidaat is aantoonbaar op CV bekend met het Haarlemmermeers model en heeft daar aantoonbaar ervaring mee.
 • Op cv aantoonbare ervaring binnen de verschillende vakgebieden in het sociaal domein naast de Wmo. – Jeugdwet 2% – PGB 4% – Participatiewet 4%.

Aanleveren

 • Up-to-date cv geschreven naar de aanvraag
 • Een motivatiebrief
 • Twee referenties (naam, organisatie, functie en contactgegevens)

Planning

De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op maandag 17 december, indien uitgenodigd.

Interesse?

Ben je nieuwsgierig en enthousiast geworden over deze tijdelijke opdracht in de rol van Kwaliteitsmedewerker Wmo bij onze opdrachtgever, neem dan direct contact op met Francis Schonfeldt via 030 219 2662  of stuur je CV naar sollicitatie@aserio.nl.

Je kunt ook hier je gegevens achterlaten.

Upload hier je CV

Overige informatie

Startdatum

 • 21-01-2019

( Vacature reeds ingevuld )

Voldoe je aan dit profiel ?
Wij krijgen regelmatig soortgelijke vacatures binnen.

Stuur ons je motivatie en CV en wij nemen contact met je op voor de mogelijkheden en vervolgstappen.

Locatie

 • Gemeente Haarlemmermeer (Standplaats: Hoofddorp)

Periode

 • 21-01-2019 – 31-12-2019, optie tot 4 x 3 maanden verlenging

Aantal uur

 • 24- 32 uur per week

Neem contact op met

Francis Schonfeldt
030 219 2662
francis.schonfeldt@aserio.nl

Deze vacature doorsturen naar een vriend of bekende.