All Round Communicatieadviseur

 

De opdracht

De afdeling communicatie van onze opdrachtgever bestaat uit een team van vaste adviseurs, aangevuld met een aantal extern ingehuurde adviseurs. Deze extern ingehuurde collega’s worden met name ingezet op projecten.

Specifiek voor het fysieke domein zoeken zij nu een ervaren all round communicatie adviseur. Deze gaat aan de slag voor diverse grote en kleine projecten in de stad: infraprojecten, fietsroutes, bruggen, vastgoed, sloop en nieuwbouw, groen, spelen, achterstandswijken en de herontwikkeling/transformatie van gebieden. Voor dit laatste is ervaring met identiteitsontwikkeling/branding/positionering in het kader van gebiedscommunicatie gewenst. In vrijwel alle projecten is participatie van stakeholders en/of bewoners onderdeel van de aanpak. Een grote mate van flexibiliteit, ad hoc kunnen bijschakelen en mogelijke inzet buiten kantooruren is hierdoor ook noodzakelijk.

Wie zoeken wij dan?

Je beschikt over een gecertificeerde communicatieopleiding (tenminste C niveau), aangevuld met ten minste vijf jaar ervaring in overheidscommunicatie. Ervaring met infraprojecten is een pre. Je hebt ook ervaring met gebiedscommunicatie en branding/positionering/indentiteitsontwikkeling van gebieden. In dit kader is een marketingopleiding (bijvoorbeeld Nima C of aantoonbare ervaring) een pre.

Je bent bekend met de gemeentelijke stakeholders (corporaties, ondernemers- en belangenverenigingen, projectontwikkelaars en aannemers) en heeft ruime ervaring met participatietrajecten. Ervaring met jeugd en jongeren is een pre.

Je beschikt over de communicatieve vaardigheden om op alle niveaus te adviseren en steekt ook zelf graag de handen uit de mouwen (een strategische doener). Je hebt daarbij een goede antenne voor wanneer iets politiek-bestuurlijk gevoelig ligt en weet dan ook hoe te acteren. Ook ben je goed in staat om met uiteenlopende doelgroepen het gesprek aan te gaan over zaken waarin de belangen soms zeer uiteen lopen.

Gezien de aard van het werk en het aantal projecten verwachten zij een pro-actief houding, vasthoudend, dat je goed kan schakelen, kan omgaan met pieken en dalen in werkdruk en zelfstandig kan opereren.

Eisen

Opleiding

 • Een afgeronde gecertificeerde communicatieopleiding (tenminste C niveau: bijvoorbeeld Van der Hilst of SRM)

Werkervaring

 • Minstens 5 jaar ervaring als communicatieadviseur bij overheid
 • Ervaring met gebiedscommunicatie
 • De kandidaat is bekend met de gemeentelijke stakeholders (corporaties, ondernemers- en belangenverenigingen projectontwikkelaars en aannemers)
 • De kandidaat heeft ruime ervaring met participatietrajecten

Interesse?

Ben je nieuwsgierig en enthousiast geworden over deze tijdelijke opdracht in de rol van All Round Communicatieadviseur bij onze opdrachtgever, neem dan direct contact op met Mitchell van Donselaar via 030 219 2662 / 06 37 60 78 95 of stuur je CV naar sollicitatie@aserio.nl.

Je kunt ook hier je gegevens achterlaten.

Upload hier je CV

Overige informatie

Startdatum

 • 1 juli 2018
  ( Vacature reeds ingevuld )

Voldoe je aan dit profiel ?
Wij krijgen regelmatig soortgelijke vacatures binnen.

Stuur ons je motivatie en CV en wij nemen contact met je op voor de mogelijkheden en vervolgstappen.

Locatie

 • omgeving Utrecht

Periode

 • tot 1 juli 2019
 • optie op verlenging 2 x 6 maanden

Aantal uur

 • 24 – 32 uur per week (gemiddeld)

Neem contact op met

Mitchell van Donselaar
06 37 60 78 95
mitchell.van.donselaar@aserio.nl

Deze vacature doorsturen naar een vriend of bekende.